İmamoğlu değişim mesajıyla Kılıçdaroğlu’na seslendi: Bu işler kulak tıkayarak yürümez

Seçim süreci sona erdi ancak seçimin ardından tartışmalar sürüyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kaybeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları yapılmıştı. İmamoğlu’ndan bir kez daha değişim mesajı geldi.

İmamoğlu değişim mesajıyla Kılıçdaroğlu’na seslendi: Bu işler kulak tıkayarak yürümez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim mesajını yineledi. CHP’de MYK’nın değişmesine atıfta bulunan ve değişimin bu şekilde yeterli olmayacağını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, isim vermeden CHĞ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha değişim çağrısı yaptı. Görev almaktan çekinmeyeceğini söyleyen İmamoğlu, ‘Değişimi toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz.’ dedi. İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

İMAMOĞLU’NDAN ÇOK NET DEĞİŞİM MESAJI

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminden zaferle ayrılan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kılıçdaroğlu’n8un sandıktan mağlubiyetle ayrılmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çeken ‘değişim’ çağrısı gelmişti. Bu çağrısını yineleyen İmamoğlu, bir kez daha çok net bir şekilde değişim çağrısı yaptı. Milletimiz, ülkemiz her şeyin önündedir diyen İmamoğlu, ‘Siyasi partiler hizmet aracıdır. Benim anlayışım budur. Değişim çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamamda çok net bir değişim mesajı vermiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum. Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.’ dedi.

imamoglu-degisim-mesajiyla-kilicdaroglu-na-seslendi-bu-isler-kulak-tikayarak-yurumez-001.jpg

İMAMOĞLU: KULAĞIMIZI TIKARSAK OLMAZ

Açıklamalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişimin sadece heyet ve kurul değişimiyle olmayacağını vurguladı ve şöyle devam etti; ‘Değişim ihtiyacını sadece ben değil toplum istiyor. Kulağımızı tıkarsak bu işler olmaz. Demokrasinin bir neferi olmanın her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vermenin bir neferi olmaya devam edeceğim. Aynı yolda yürüyorum.’

imamoglu-degisim-mesajiyla-kilicdaroglu-na-seslendi-bu-isler-kulak-tikayarak-yurumez.jpg

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMESİ

Değişimin gerçekleştirilmesi gerektiğini ve bunun mühim olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ‘siyasi yasak, İBB seçimi, bunların hepsinin cevaplarının verilmesi gerekir evet ama kervan yolda düzülür. Bunların hepsi çok kolay şekilde çözülür. Mühim olanı değişimi gerçekleştirmek.’ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme ile ilgili soru gelmesi üzerine açıklamalarını sürdüren İmamoğlu, ‘Bütün duygu ve düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. Her zaman söylediğim ideallerim uğruna her hususta görev almaktan çekinmem, çekinmedim. Süreci takip ediyorum.’ ifadelerini kullandı.