İYİ Parti Irak-Suriye Tezkeresi için kararını verdi

Gözlerin çevrildiği tezkere oylaması ile ilgili siyasi partilerin kararları merak edilirken İYİ Parti’nin tezkere kararı belli oldu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti’nin tezkere kararını duyurdu.

İYİ Parti Irak-Suriye Tezkeresi için kararını verdi

Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzamasına yönelik tezkere ile ilgili siyasi partilerin vereceği oylar merak edilirken İYİ Parti’den merak edilen soruya yanıt geldi. İYİ Parti, Irak ve Suriye Tezkeresi’ne ‘Evet’ mi, ‘Hayır’ mı diyecek merak edilirken partinin Grup Başkanvekili Erhan Usta’dan bu soruya yanıt geldi. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak ortağı olan CHP ile bu konuda ters düşen İYİ Parti, tezkereye ‘Evet’ diyecek. İşte detaylar…

İYİ PARTİ TEZKERE KARARINI VERDİ

Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin 2 yıl daha uzamasına yönelik tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Tezkere ile ilgili hangi parti nasıl oy verecek ve hangi parti ‘Evet’, hangi parti ‘Hayır’ diyecek merak edilirken İYİ Parti’den tezkere açıklaması geldi. İYİ Parti, tezkere ile ilgili kararını verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve İYİ Parti grubu olarak terörle mücadele için Irak ve Suriye tezkerelerine ‘Evet’ diyeceklerini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU DA TEZKERE KARARINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin tezkere kararını açıklamıştı. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, tezkereye ‘Hayır’ diyeceklerini duyurmuştu. Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, ‘Ben ve bütün CHP’liler, bütün vatanseverler, ülkesini ve bayrağını sevenler, bir tek yabancı askerin Türk topraklarına postallarının değmesini asla istemiyoruz. Bana soruyorlar tezkereye niye hayır diyeceksin diye. Yabancı asker istiyorsan evet diyeceksin, milliyetçiyim diyorsan sen de hayır diyeceksin.’ ifadelerini kullanmıştı.