İYİ Parti kesin ihraç listesinde yer alan isimler

Siyasetin gündeminde hareketlilik devam ediyor. 2023 seçimlerindeki hareketliliği devam eden siyasette İYİ Parti kanadında yeni gelişmeler yaşanıyor. İYİ Parti’de 6 isim hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı.

İYİ Parti kesin ihraç listesinde yer alan isimler

İYİ Parti’de 6 isim ihraç listesinde. Kurultay sürecinde muhalif hareket başlatan 6 isim hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı. İYİ Parti’de yaşanan bu gelişme siyaset gündemini yeniden hareketlendirdi. Listede yer alan 6 isim, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzasıyla Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İşte tüm detaylar…

İYİ PARTİ’DE DİSİPLİN SÜRECİ

2023 seçimlerinde Millet İttifakı ortaklarından olan ve seçimin ardından ittifaktan ayrılan İYİ Parti’de disiplin süreci yaşanıyor. Siyasetteki hareketlilik 2023 seçiminin ardından da devam ederken İYİ Parti2de 6 isim hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldığı belirtildi.

6 İSİM KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE MERKEZ DİSİPLİN KURULU’NA SEVK EDİLDİ

İYİ Parti’de Günay Kodaz, Ethem Baykal, İsmet Koçak, Musa Ertugan, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp parti tüzüğünün ‘Disiplin Cezaları ve Gerekli Kılan Haller’ başlıklı 76. Maddesinin ‘kesin çıkarma’ bendi kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzasıyla Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

KURULTAY SÜRECİNDE MUHALİF HAREKET BAŞLATMALARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Kesin ihraç istemiyle haklarında disiplin süreci başlatılan 6 ismin İYİ Parti 3. Olağan Kurultay sürecinde muhalif hareket başlatmaları gerekçe gösterildi. Partinin kurultay sürecinde İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve o dönemde Merkez Disiplin Kurulu Başkanı olan Ethem Baykal ile Kurucular Kurulu Üyesi İsmet Koçak’ın da aralarında bulunduğu bir grup ‘partinin kurucu iradesinden uzaklaşıldığı’ gerekçesiyle muhalif hareket başlatmıştı. İsmet Koçak ve Ethem Baykal’ın da aralarında bulunduğu 6 isim hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı.