İYİ Parti’de istifa şoku! Çok sert sözlerle istifasını duyurdu

Seçim süreci tamamlandı ancak seçimin ardından siyaset gündemindeki hareketlilik devam ediyor. Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’de şaşırtan bir istifa yaşandı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray istifa etti.

İYİ Parti’de istifa şoku! Çok sert sözlerle istifasını duyurdu

Seçim sürecinin ardından siyaset gündemindeki hareketlilik sürüyor. İYİ Parti cephesinden şok bir istifa kararı geldi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, çok sert ifadelerle partisinden istifa etiğini duyurdu. Çıray’ın istifa mektubu kısa sürede gündem oldu. İstifa mektubunu sunan Çıray, ‘Kurucu Genel Sekreter olarak yola çıktığım ve birçok görevde bulunduğum İYİ Parti2den istifa ediyorum’ ifadelerine yer verdi. İşte detaylar…

İYİ PARTİLİ İSİMDEN ŞOK İSTİFA KARARI

İYİ Partili Aytun Çıray, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerden hemen önce yeni dönem Milletvekilliği adaylığından çekilen İYİ Parti 27. Dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, istifasıyla herkesi şaşırttı. İstifa mektubunda zehir zemberek sözlerle kararını duyuran Çıray, ‘Aziz Türk Milleti, başıma tabanca dayasalar dahi kalkmam denilen Millet İttifakı masasından kalkmasıyla birlikte Türk toplumunda ortaya çıkan şok dalgası, sonunda İYİ Parti Genel Başkanı’na bir öfke seline ve onunla arasında derin bir güven bunalımına dönüştü. Ortaya çıkan bu bunalım ne yazık ki sadece İYİ Parti’ye değil Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine, dolayısıyla demokrasimiz ve gençlerimizin geleceğine zarar verdi.’ ifadelerine yer verdi.

iyi-partide-istifa-soku-cok-sert-sozlerle-istifasini-duyurdu.jpg

İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Aytun Çıray, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP’lilere teşekkür etti. İstifa açıklamasında teşekkürlerini sunan Çıray, ‘Cumhuriyet ve demokrasi adına bu süreçlere katkıyla birlikte şahsıma büyük bir hoşgörüyle destek veren Sayın kemal Kılıçdaorğlu’na ve CHP’lilere sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Başta İzmir teşkilatları olmak üzere İYİ Partililerle milli sorunlarda her zaman gönül birlikteliği yapacağımıza yürekten inanıyorum. Aziz Türk Milleti’nin ve İzmirli hemşerilerimin beni anlayacaklarından eminim. Kamuoyuna saygılarımla…’ dedi.