İYİ Parti'de seçim öncesi kriz! Ankara il başkanı istifa etti

Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti’de istifa krizi çıktı. Seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyen İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'de seçim öncesi kriz! Ankara il başkanı istifa etti

İYİ Parti yerel seçimlere ittifaksız gireceğini açıklamıştı. 2024’te yapılacak olan seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyen ve partisinin karşı aday çıkarmaması gerektiğini savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Köylüoğlu, Ankara’da yol arkadaşlarıyla önemli bir mücadele verdiklerini belirterek dava uğruna tereddüt etmeden inandıkları doğruları söylediklerini ifade etti. Her zaman açık ve net olduklarını da dile getiren Köylüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Partimiz Genel İdare Kurulunda alınan, 81 ilde işbirliği olmaksızın yerel seçimlere girilmesi kararının ardından, Ankara açısından çekincemizi dile getirmiş bulunduğumuzdan işbirliği yapmamız gerekliliği konusundaki görüşümüz parti yönetimimizle çeliştiği için görevimizden istifamız kaçınılmazdır. 29 Ocak 2023'te devraldığım İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı görevimden bugün itibarıyla istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum."