İYİ Parti’li Ahat Andican şok istifa!

Eski Devlet Bakanı ve önceki dönem İyi Parti Milletvekili görevi yapan, partinin kurucu isimlerinden Ahat Andican istifa ettiğin duyurdu.

İYİ Parti’li Ahat Andican şok istifa!

İYİ Parti’li Ahat Andican şok istifa! Eski Devlet Bakanı ve önceki dönem İyi Parti Milletvekilliği yapan Ahat Andican partideki görevinden ayrıldığını “Bugün itibari ile kurucusu ve milletvekili olmaktan gurur duyduğum partimdeki üyeliğimi sonlandırıyorum.” sözleri ile ifade etti.

İyi Parti’de önceki dönemlerde 2 kez milletvekilliği ve bir dönem de devlet bakanlığı yapmış olan Ahad Andican, partideki üyeliğini sonlandırırken yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Daha öncesinde iki dönem milletvekilliği, bir dönemde bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, korku ve baskı ikliminin ön planda olduğu, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk'ün kurduğu siyaset ile anlaşmazlık içerisinde olan bir zihniyet ile mücadele etmeye kendime bir görev bilmiş ve bunun inancı ile elimi taşın altına koyarak İyi Parti'nin kurucusu olmuştum.

and.png

GÖREVİMİ GEREKTİĞİ GİBİ İCRA ETTİM

Meclisin 27. Döneminde yüzlerce televizyon programına çıkmış, bazı meclis konuşmaları sosyal medyada Milyonlarca kişi tarafından izlenmiş, seçim bölgelerinde sokak sokak, ev ev saha çalışmalarında bulunmuş Bir milletvekili olarak kurucusu olduğum İyi Parti’ye gereken şekilde hizmet etmiş olduğuma inanıyorum.

UYUMSAL ÇALIŞMA KALMAMIŞTIR

Bugün itibarıyla geldiğimiz son noktada İyi Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma ortamı kalmamış durumdadır. Bir tarafta oy için devletin tüm kurum ve kaynaklarını kendi çıkarları için kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, Cumhuriyet düşmanı olanları meclise sokmaktan ve montaj videolar ile halkı kandırmaya çekinmeyen bu zihniyet, arada bulunan az bir farkla da olsa seçimleri kazanarak yeni dönemde de iktidarlığına devam ediyor.

andi.png

PARTİSİZ MUHALEFET

Bu sebeple ben de ‘Partisiz Muhalefet’ safları arasında yerimi almış bulunuyorum. Bugün itibari ile sade bir vatandaş olarak bugünden sonra bulabildiğim her mecrada yukarıda tam anlamı ile tanımladığım zihniyet ile mücadeleme devam edeceğim. Geçmiş dönemlerde benimle birlikte olan, benden desteğini esirgemeyen herkese saygı ve minnet duyuyor ve içtenliklerimle teşekkürlerimi sunuyorum.”