Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından o yazıyı kaldırdı

2023 Genel Seçimleri sona erdi ve seçim sonuçlarının ardından gündem normale döndü. Seçimin 2. Turunun ardından sessizliğe bürünen Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o hamlesiyle dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından o yazıyı kaldırdı

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, 2023 Genel Seçimlerinde 6 partiden oluşan Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimde yer aldı. 2. Tura giden seçim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanırken seçimin ardından sessizliğe bürünen CHP liderinin sosyal medya hesabındaki ’13. Cumhurbaşkanı adayı’ yazısını kaldırdığı görüldü. Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabında yaptığı bu değişiklik kısa sürede dikkat çekti.

İSTİFA SESLERİ YÜKSELMİŞTİ

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kaybettikten sonra yükselen istifa seslerinin ardından ‘Mücadeleye devam edeceğim’ diyerek hakkındaki istifa söylentilerine son noktayı koymuştu. Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabında yaptığı değişiklik ise kısa sürede dikkat çekti.

kemal-kilicdaroglu-sosyal-medya-hesabindan-o-yaziyi-kaldirdi.jpg

13. CUMHURBAŞKANI ADAYI YAZISINI KALDIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabındaki !13. Cumhurbaşkanı adayı’ yazısını kaldırdı. Seçimden 3 gün sonra bu yazıyı kaldırdığı görülen Kılıçdaroğlu’nun biyografisindeki ‘Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı-Gençlerin Demokrat Amcası-Bay Kemal’ yazısı aynı şekilde yer alıyor.

kemal-kilicdaroglu-sosyal-medya-hesabindan-o-yaziyi-kaldirdi-001.jpg

MUSTAFA SARIGÜL: KILIÇDAROĞLU YALNIZ BIRAKILDI

Seçim sonuçlarının ardından 6’lı masanın ittifaka devam edip etmeyeceği ve bundan sonra nasıl bir süreç izleneceği merak edilirken CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’den gündem olan açıklamalar geldi. Seçimin ardından tepkilerin odağına yerleşen Kılıçdaroğlu ile ilgili konuşan Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun yalnız bırakıldığını söyledi ve ‘Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize. Ben ayrıntı anlatmak istemiyorum. Bir tek Meral Hanım dolaştı. 6’lı masadaki liderler tek tek çıkıp neden miting yapmadı. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu biraz yalnız bırakıldı.’ dedi.