Kemal Kılıçdaroğlu’ndan son dakika İSTİFA açıklaması

289 Mayıs 2. Tur seçiminin ardından siyaset gündemindeki hareketlilik devam ediyor. Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili gündeme gelen istifa çağrılarının ardından gözler CHP liderine çevrildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan son dakika İSTİFA açıklaması

28 Mayıs’ta sandıktan çıkan sonuçla kaybeden taraf olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaorğlu, seçimin ardından kendisine yöneltilen istifa çağrıları sonrasında ne yapacak merak edilmeye başlandı. İstifa edip etmeyeceği merak edilen Kılıçdaroğlu’ndan bir son dakika açıklaması geldi. CHP’de herkesin merakla beklediği MYK toplantısından hemen önce Halk TV’ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen istifa sorusuna da yanıt verdi. İstifa edip etmeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, ‘’Parti Meclisi’nde hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız.’ yanıtını verdi.

İSTİFA ÇAĞRILARI GELDİ

28 Mayıs seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları gelmişti. İstifa seslerinin yükseldiği muhalefet kanadında hareketlilik yaşanırken bugün Halk TV'ye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen istifa sorusunu da yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDECEK Mİ?

CHP'de herkesin merakla beklediği MYK toplantısı öncesinde Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa sorusuna da yanıt verdi. Kendisine yöneltilen 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'CHP çok köklü bir parti. CHP'de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK'da, Parti Meclisi'nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız.' dedi.

kemal-kilicdaroglundan-son-dakika-istifa-aciklamasi.jpg

İMAMOĞLU SORUSUNA YANIT VERDİ

İstifa sorusunun ardından bu kez parti içerisinde bir gerginlik olup olmadığı sorusu yöneltilen CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında bir tartışma olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi; 'Hiçbir sorun yok. Hiçbir gerginlik yok. Hep birlikte konuşup, değerlendirip yol haritamızı belirleyeceğiz.'