Kılıçdaroğlu Ankara garı saldırısı açıklamasıyla gündemde! Tarihi karıştırdı

Bugün partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ekim Ankara garı saldırısını anmak istedi. O anlarda Kılıçdaroğlu’nun tarihi bir türlü doğru söyleyememesi gündem oldu.

Kılıçdaroğlu Ankara garı saldırısı açıklamasıyla gündemde! Tarihi karıştırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 10 Ekim 2015 yılındaki Ankara garı saldırısına da yer veren CHP lideri, bu anlarda tarihi karıştırınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Kılıçdaroğlu’nun doğru tarihi bir türlü söyleyemediği anlar kısa sürede gündemde geniş bir yer buldu.

TARİHİ KARIŞTIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalara yer verdi. Partisinin grup toplantısı kapsamında kürsüye çıkan CHP lideri, 10 Ekim 2015 yılındaki Ankara garı saldırısına da değinmek istedi. Ancak bu anlarda ‘Bugün 10 Aralık’ diyerek tarihi karıştıran ve devamında da ’10 Aralık gar katliamının’ demesi üzerine kendisine gelen uyarı sonrasında ’10 Ekim gar katliamının 8. yılı değerli arkadaşlar’ diyerek düzeltme yaptı.

kilicdaroglu-ankara-gari-saldirisi-aciklamasiyla-gundemde-tarihi-karistirdi.jpg

ANKARA GARI SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI

Sosyal medya hesabından 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara garındaki saldırıda hayatını kaybedenleri anma mesajı yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ’10 Ekim Ankara katliamında yitirdiğimiz yurttaşlarımızı hüzün ve rahmetle anıyor, terörü ve terör işbirlikçilerini lanetliyorum. Tüm karanlık noktaları açığa çıkarmak, hukuk önünde hesabını sormak, ülkemizde barış ve huzuru sağlamak katledilen yurttaşlarımıza olan borcumuzdur.’ İfadelerine yer vermişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında da Ankara garı saldırısında hayatını kaybedenleri andı.