Kılıçdaroğlu İstanbul adayını açıkladı

Türkiye’de Yerel Seçimlere doğru geri sayım devam ederken gündemde de Yerel Seçim yoğunluğu yaşanıyor. Siyaset gündemi Yerel Seçimler yaklaşırken hareketliliğini korurken gözler 3 büyükşehrin adaylarına çevrildi.

Kılıçdaroğlu İstanbul adayını açıkladı

Yerel Seçimlere doğru Ankara, İstanbul ve İzmir’in adayları merak ediliyor. Partilerin Belediye Başkan adayları merak edilirken bilindiği gibi CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden şu anki ABB Başkanı Mansur Yavaş olacağı açıklanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği adaylık duyurusu bir de Yavaş’tan gelmişti. Gözlerin çevrildiği İstanbul için de mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan adaylık açıklaması gelmişti. CHP’nin İstanbul adayı için bir açıklama da CHP lideri Kılıçdaroğlı’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, ‘Elbette İmamoğlu adayımızdır’ dedi.

GÜNDEM: 2024 YEREL SEÇİMLERİ

2024 Yerel Seçimlerine doğru geri sayım sürerken Türkiye’nin ve siyasetin ana gündem maddelerinden biri de Yerel Seçimler oluyor. Partilerin Belediye Başkan adayları merak edilirken özellikle de iktidar ve muhalefetin Ankara, İstanbul ve İzmir için çıkaracağı adaylar merak ediliyor. İktidar kanadından henüz adaylık açıklaması gelmedi. CHP’de ise Ankara adayı ilan edilmişti. Mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş, 2024 Yerel Seçimler de yeniden CHP’den aday olacak. Öte yandan mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gelecek seçimde yeniden aday olacağını açıklamıştı. Bu konuyla ilgili bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

kilicdaroglu-istanbul-adayini-acikladi.jpg

CHP’NİN İSTANBUL İÇİN ADAYI İMAMOĞLU

Gündem, 2024 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler olmaya devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV’ye verdiği röportajdaki açıklamaları da kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşti Kendisine yöneltilen, ‘İstanbul için adayınız İmamoğlu mu?’ sorusuna yanıt veren CHP lideri, ‘Bir insan bir görevde başarılıysa neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır.’ diyerek gündemdeki tartışmalara da noktayı koymuş oldu.