Kılıçdaroğlu Meclis açılışını locadan takip ediyor

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından TBMM’de yeni yasama dönemi bugün başladı. Bugün saat 14.00’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yönetiminde ilk oturum yapıldı.

Kılıçdaroğlu Meclis açılışını locadan takip ediyor

MHP lideri Bahçeli’nin yönetiminde başlayan ilk oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 28 Mayıs’ta yapılan 2. Turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk oturuma katılanlar arasında yer aldı. Milletvekilliği koltuğunu kaybeden Kılıçdaroğlu, Meclis açılışını locadan takip etti.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN TÖRENİ BAŞLADI

TBMM’de 28. yasama dönemi MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin yönetiminde başladı. Meclis’in ilk oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için ayrılan locadan oturumu takip etti. Meclis’te ilk yemini MHP lideri ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli etti ve açılış konuşmasının ardından 600 vekil tek tek kürsüye çıkarak yeminlerini etmeye başladı.

KILIÇDAROĞLU YEMİN TÖRENİNİ LOCADAN TAKİP EDİYOR

Meclis’teki yemin törenini takip eden isimler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde yarışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için vekil adayı olamadı. Kılıçdaroğlu, vekil adayı olamadığı için Meclis’teki yemin törenini parti sıraları yerine locadan takip etti.

kilicdaroglu-meclis-acilisini-locadan-takip-ediyor.jpg

YEMİN TÖRENİNİ İZLEYENLER ARASINDA BABACAN DA VAR

Meclis’teki Milletvekili yemin töreninin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Diğer yandan TBMM’deki töreni izleyenler arasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, YSK Başkanı Ahmet Yener ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de olduğu görüldü.