Kılıçdaroğlu SİHA açıklamasıyla gündemde! Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD tarafından yapılan dün akşam Suriye’deki operasyonlarda görev alan Türk SİHA’sını düşürdüklerine dair açıklama sonrasında Dışişleri Bakanlığımızdan gelen açıklamaya tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu SİHA açıklamasıyla gündemde! Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına tepki gösterdi

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen SİHA açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?’ ifadeleriyle eleştirisini dile getirdi. ABD’nin düşürdüğü SİHA ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığımız, ‘Operasyonu etkilemedi’ demişti. İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelen SİHA tepkisi ve tüm detaylar…

ABD TÜRK SİHA’SINI DÜŞÜRDÜKLERİNİ DUYURMUŞTU

ABD, dün akşam Suriye’deki operasyonlarda görev alan Türk SİHA’sını düşürdüklerini duyurmuştu. ABD’den yapılan açıklamada, SİHA’nın ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye yaklaştığı ve tehdit olarak algılandığı için F-16 uçağıyla vurulduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZDAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD’nin yaptığı açıklama sonrasında konuyla ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanlığımızdan geldi. Bakanlık, ‘Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA kaybedilmiştir. İlgili taraflarla çatışmasızlık mekanizmasının daha etkin işletilmesi yönünde gerekli tedbirler alınmaktadır. Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir. Irak’ta yapıldığı gibi terör örgütünün Suriye’de geliştirdiği tüm yetenek ve gelir kaynakları sistemli bir şekilde yok edilmeye devam edilecektir.’ ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamayı sert bir dille eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla verdiği tepkisinde şu ifadeleri kullandı:

‘Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD ‘meşru müdafaa’ diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise ‘farklı teknik değerlendirmeler’ diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı ‘ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der’ diye mi şekillendireceğiz.’

kilicdaroglu-siha-aciklamasiyla-gundemde-disisleri-bakanliginin-aciklamasina-tepki-gosterdi.jpg