Kılıçdaroğlu’na canlı yayında soruldu: HDP’ye bakanlık verecek misiniz?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu’na sorulan sorular arasında en dikkat çeken ise HDP sorusu oldu.

Kılıçdaroğlu’na canlı yayında soruldu: HDP’ye bakanlık verecek misiniz?

14 Mayıs’a doğru seçim süreci devam ederken 6’lı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Adaylık sürecinden ve pek çok konudan bahseden Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sosyal medyada da gündem oldu. Canlı yayında kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP sorusunu tek kelimeyle yanıtladı. İşte detaylar…

CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI

Adaylık krizinin çözülmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmıştı. Seçim süreci devam ederken ziyaretlerine ve açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, Habertürk ekranlarına konuk oldu. Konuk olduğu canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu’na HDP sorusu yöneltildi.

kilicdarogluna-canli-yayinda-soruldu-hdp-ye-bakanlik-verecek-misiniz.jpg

‘HDP’YE BAKANLIK VERECEK MİSİNİZ?

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda HDP ile görüşmesinden dolayı uzun süre gündemde yer almıştı. Konuk olduğu canlı yayında kendisine sorulan ‘HDP’ye bakanlık verecek misiniz? sorusunu da yanıtlayan CHP lideri, gündemdeki bu iddiaları yalanladı.

kilicdarogluna-canli-yayinda-soruldu-hdp-ye-bakanlik-verecek-misiniz.jpg

‘HDP’YE BAKANLIK VERİLMESİ GİBİ BİR ŞEY YOK’

Kendisine sorulan HDP sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, ‘HDP’ye bakanlık verilmesi gibi bir şey yok. Bu konuları zaten konuşmadık. Birileri kalkıp kendisine göre bir şey söylüyor. Biz ittifak olarak görüşüyoruz. Biz ittifak bir aradayız görüşüyoruz. Terörden hepimiz şikayetçiyiz. Mutabakat metnine zaten bunu yazdık. Biz bölgede terörün olmamasını istiyoruz. Türkiye, İran, Irak, Suriye bir araya geleceğiz. Terörden arındıracağız. Komşumuzda da terör olmayacak çünkü bize sıçrayabilir.’ ifadelerini kullandı.