Kulis: DEVA Partisi, CHP’den 5 vekil daha istiyor

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrası en çok konuşulan ve gündeme gelen partilerden biri de DEVA Partisi olmuştu. DEVA Partisi, yeni dönemde Meclis’te 15 vekil ile temsil edilecek.

Kulis: DEVA Partisi, CHP’den 5 vekil daha istiyor

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerine gözler çevrilirken 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından en çok konuşulan ve gündeme gelen partilerden biri olan DEVA Partisi, yeni dönemde TBMM’de 15 vekil ile temsil edilecek. Bu durumdan dolayı siyaset gündeminde CHP adına eleştiriler gelirken kulislerde yeni bir iddia dolaşmaya başladı. Kulislerdeki iddiaya göre, DEVA Partisi, kendi grubunu kurmak istiyor ve bu sebeple CHP'den 5 vekil daha istiyor.

SEÇİME CHP LİSTESİNDEN GİREN PARTİLER 39 VEKİL ÇIKARDI

14 Mayıs Genel Seçimlerinde Milletvekili seçimleri tamamlanırken Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise 2. Tura kaldı. Genel Seçimlere CHP listesinden giren Gelecek Partisi,, DEVA Partisi ve Demokrat Parti 39 vekil çıkardı. CHP listesinden seçime giren Gelecek Partisi ve SP’nin 10’ar, DEVA Partisi’nin 15, Demokrat Parti’nin 3 ve TDP’nin 1 vekil çıkarması eleştirileri de beraberinde getirdi. Söz konusu partilerin CHP’den ayrılarak partinin vekil sayısını düşürebileceği iddiaları kulislerde yükselmeye başladı.

kulis-deva-partisi-chp-den-5-vekil-daha-istiyor.jpg

DEVA 5 VEKİL DAHA İSTİYOR İDDİASI

Kulislerde konuşulan iddialar arasında DEVA Partisi’nin 15 vekil ile diğer partilerden 5 vekil fazlası olduğunu ileri sürebileceği ve diğer partilerin kendi çatısı altında toplanmasını isteyebileceği de yer alıyor. Ayrıca kulislerde yükselen bir başka iddia ise DEVA Partisi’nin CHP’den 5 vekil daha istediği yönünde. DEVA Partisi’nin CHP’nin 5 vekil desteği daha vermesini ve böylece 20 vekil sayısı ile tek başlarına da grup kurabilme düşüncesinde oldukları da iddialar arasında yer alıyor. Henüz kulislerde dolaşan bu iddialarla ilgili DEVA Partisi ve CHP kanadından herhangi bir resmi açıklama gelmedi.