Kulis: DEVA Partisi ve Gelecek Partisi birleşiyor

Seçim sürecinin en çok konuşulan 2 siyasi partisi olan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile ilgili manşetlere bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Seçime CHP listelerinden katılan 2 partinin birleşeceği iddia edildi.

Kulis: DEVA Partisi ve Gelecek Partisi birleşiyor

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi ile ilgili manşetleri sallayan bir kulis bilgisi gündemde. İddialara göre, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi birleşiyor. 2 partinin birleşme için görüşmelere başladığı iddia edilirken birleşme gerçekleşmesi halinde eş başkanlık döneminin yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na onursal genel başkanlık unvanı verilebileceği de iddia edildi.

DEVA PARTİSİ VE GELECEK PARTİSİ BİRLEŞİYOR İDDİASI

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, 14 Mayıs’taki Milletvekili Genel Seçimlerine CHP listelerinden katılmış ve DEVA Partisi 15 vekil, Gelecek Partisi ise 10 vekil çıkarmıştı. Yine Saadet Partisi ve Demokrat Parti de seçimlere CHP listelerinden katılmıştı. Kulislerdeki iddialara göre, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi birleşiyor.2 partinin genel başkanlarının birleşmek için görüşmelere başladığı konuşuluyor.

kulis-deva-partisi-ve-gelecek-partisi-birlesiyor.jpg

2 PARTİNİN BİRLEŞMESİ AN MESELESİ

Kulislerdeki iddialara göre 2 partinin birleşmesi an meselesi. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasında birleşme gerçekleşirse eş başkanlık döneminin yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na onursal genel başkanlık unvanı da verilebilir.

kulis-deva-partisi-ve-gelecek-partisi-birlesiyor-001.jpg

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜLER

Toplam 25 vekili olan Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin birleşeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Meclis’te güçlü bir grup kurmayı hedeflediği ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de temasta oldukları iddialar arasında.