Mansur Yavaş: 14 Mayıs’a kadar maaş almayacağım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuk olduğu canlı yayında gündem olan açıklamalara yer verdi. Canlı yayında konuşan ABB Başkanı Yavaş, 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağını söyledi.

Mansur Yavaş: 14 Mayıs’a kadar maaş almayacağım

2023 seçimlerine doğru Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri seçim olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi siyasetin gündemi de bir hayli hareketli. Seçim süreci devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan canlı yayında dikkat çeken açıklamalar geldi. Yavaş, seçim gezilerine başlayacakları için 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağını duyurdu. İşte detaylar…

‘KİMSEYİ AYIRMADIK’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tv100 ekranlarında Mine Özbek ve Uğur Dündar’ın konuğu oldu. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ve gündeme dair önemli açıklamalara yer veren Yavaş, popülaritesinin üst düzeyde olmasını nasıl sağladığına dair soruyu yanıtladı. TV’ye çıktığı zaman siyasi sorular geldiğini ve insanların bu durum karşısında kırıldığını söyleyen ABB Başkanı Yavaş, ‘Biz herkesi kucakladık. Kimseyi ayırmadık.’ dedi. Millet İttifakı’nın çok güzel işler yapacağını düşündüğünü de sözlerine ekleyen Yavaş, ‘Seçimi kazanma konusunda iddialıyım. Bence birinci turda bitecek.’ ifadelerini de ekledi.

mansur-yavas-14-mayisa-kadar-maas-almayacagim.jpg

14 MAYIS’A KADAR BELEDİYEDEN MAAŞ ALMAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kaynakları halkın temel ihtiyaçlarına harcadıklarını aktaran Mansur Yavaş, seçim sürecinde 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber gezerken belediyenin imkanlarını kullanıp kullanmayacağına dair soruya ise ‘Hayır kullanmayacağız. Adayımızla Salı günü Çanakkale’den başlıyoruz. Bazen Kılıçdaroğlu ile, bazen Akşener ile, bazen İmamoğlu ile olacak şekilde gezilere başlıyoruz.’ dedi. Yavaş ayrıca, ‘Seçim propagandası gezilerine başlayacağımız için Pazartesi gününden 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağım. O günden itibaren belediye olanaklarını kullanmayacağım.’ ifadeleriyle seçime kadar belediyeden maaş almayacağını da duyurdu.