Meclis Başkanı Kurtulmuş 25 Temmuz’da Genel Kurul’u topluyor!

TBMM Genel Başkanı Kurtulmuş, olağanüstü çağrı üzerine 25 Temmuz’da Meclis’i toplama kararı aldı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş 25 Temmuz’da Genel Kurul’u topluyor!

Meclis Başkanı Kurtulmuş 25 Temmuz’da Genel Kurul’u topluyor! Geçtiğimiz günlerde CHP grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmesinin ardından Meclis’i olağanüstü toplantı için bir araya getirmek için çağrıda bulundu. Bu durumun üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Başkanı Kurtulmuş, çağrıya karşılık vererek 25 Temmuz’da Meclis’in bir araya geleceğini duyurdu.

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti Meclis’in tatile girmesinin hemen ardından peş peşe gelen dev zamlara itiraz etti ve bu durumu halkın demokratik haklarına bir darbe olarak görerek Meclis’in olağanüstü toplantı ile yeniden bir araya gelmesi için çağrıda bulundu. Meclis Başkanı Kurtulmuş yapılan çağrıya karşılıksız kalmayarak Meclis’i toplama kararını duyurdu.

meclis.png

ÇÖZÜM BULAMADIĞI

Kurtulmuş yaptığı çağrıda; ‘Yürütmenin çözüm bulamadığı aksine sorunları giderek büyüttüğü ekonomik sorunların çözüme kavuşabilmesi için Meclis’i 25 Temmuz’da olağanüstü toplantı ile bir araya getiriyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam uygulanmış ve ÖTV ile KDV zamlarının ardından 6 TL birden zamlanmıştı.