Mehmet Akif Ersoy sordu Binali Yıldırım cevapladı! Kızılay Başkanı’na bir çağrısı var

Türkiye, 2023 seçimlerini konuşurken 14 Mayıs’a çok az bir süre kala Türkiye’nin ve siyasetin gündeminde de ağırlıklı olarak seçimler var. Siyaset gündemindeki hareketlilik devam ederken siyasilerin canlı yayın açıklamaları da sürüyor.

Mehmet Akif Ersoy sordu Binali Yıldırım cevapladı! Kızılay Başkanı’na bir çağrısı var

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’un canlı yayın konuğu oldu. Mehmet Akif Ersoy’un kendisine yönelttiği soruları canlı yayında cevaplayan Yıldırım, son dönemin en çok tartışılan ismi olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’la ilgili kendisine yöneltilen soruya da yanıt verdi. Tartışmaların odağında olan Kızılay Başkanı Kınık’la ilgili soruya yanıt veren Yıldırım, ‘Benim kanaatimde kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur’ diyerek bu konu hakkındaki yorumunu dile getirdi. İşte detaylar…

BİNALİ YILDIRIM’DAN KEREM KINIK YORUMU

Habertürk ekranlarında gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan ve canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’la ilgili de değerlendirmesini dile getirdi. Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Kızılay Başkanı’nın orada oturması AK Parti olarak sizi yormuyor mu?’ sorusu üzerine son dönemin en çok tartışılan konusu olan Kızılay’ın AHBAP’a çadır satması olayı ile ilgili yorumunu dile getiren Yıldırım, değerlendirmelerini aktardı.

‘KABUL EDİLEBİLECEK BİR ŞEY DEĞİL’

Kızılay’ın 150 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Binali Yıldırım, ‘Kızılay’ın 150 yıllık bir geçmişi var. Kızılay’la ilgili benim kafam çok berrak. Kızılay bu geçmiş içinde zaman zaman maalesef kötü durumlara düştü. Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay’da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil.’ dedi.

mehmet-akif-ersoy-sordu-binali-yildirim-cevapladi-kizilay-baskani-na-bir-cagrisi-var.jpg

‘AKLA İZANA UYACAK BİR ŞEY DEĞİL’

Kızılay’ın depremde AHBAP’a çadır satması olayı ile ilgili konuşan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; ‘Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur.’