Memleket Partisi’nde seçim arifesinde istifa

14 Mayıs seçimlerine doğru siyasette gündem bir hayli hareketli. Seçime çok az bir süre kalırken partiler seçim vaatlerini açıklamaya başladı. Seçim arifesinde Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’nde bir istifa yaşandı.

Memleket Partisi’nde seçim arifesinde istifa

Memleket Partisi’nde istifa şoku yaşandı. Siyaset gündemine bomba gibi düşen istifa gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken istifa eden ismin açıklamaları da çok konuşuldu. Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’nde 54 kurucu üyeden biri olan Ali Dursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa etti. Dursun’un istifası kadar yaptığı açıklama da gündemde geniş bir yer buldu. İşte detaylar…

54 KURUCU ÜYEDEN BİRİYDİ

Muharrem İnce’nin1 4 Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanlığı adaylığını koyduğu Memleket Partisi’nde seçim arifesinde şok eden bir istifa yaşandı. Memleket Partisi’nin 54 kurucu üyesinden biri olan Ali Dursun, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak istifasını duyurdu. Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınlanan Dursun’un istifası kadar kullandığı ifadeler de ses getirdi.

‘AMACI MUHALEFETE SEÇİMİ KAYBETTİRMEK’

Partinin kurucu üyelerinden biri olan ve seçime yakın istifasıyla gündemi sallayan Ali Dursun, sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘Memleket Partisi’nden istifa ettiğimi tüm dostlara duyurmak istiyorum. Memleket Partisi’nin amacı seçimleri kazanmak değil, muhalefete seçim kaybettirmektir. Siyasi kariyerimi noktalıyorum.’

memleket-partisinde-secim-arifesinde-istifa.jpg

SİYASET KULİSLERİ HAREKETLENDİ

Muharrem İnce’nin liderliğindeki Memleket Partisi’nde seçime yakın gelen istifa kararı siyaset gündemini salladı. Kurucu üyelerden biri olan Ali Dursun’un istifa açıklamasında kullandığı ifadeler siyaset kulislerini bir kez daha hareketlendirdi. Gözler Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den gelecek açıklamaya çevrildi.