Memleket Partisi’nde seçime 12 gün kala kan kaybı: İstifalar peş peşe geliyor

Türkiye’nin ve siyasetin gündemi 14 Mayıs seçimleri. 2023 seçimlerine sayılı günler kalırken siyasetin gündemi de bir hayli hareketli. Cumhurbaşkanı adayları meydanlarda vatandaşlara seslenmeye devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Memleket Partisi’nde seçime 12 gün kala kan kaybı: İstifalar peş peşe geliyor

Oy verme günü hızla yaklaşırken Cumhurbaşkanı adaylarının seçim çalışmaları da devam ediyor. Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine doğru siyasette hareketli günler yaşarken Cumhurbaşkanı adaylarının meydanlarda vatandaşlara hitap ettiği mitingleri de sürüyor. Seçime sadece 12 gün kalırken Memleket Partisi’nde kan kaybı devam ediyor. Sık sık istifalarla gündeme gelen Memleket Partisi’nde bir istifa daha yaşandı. Seçime sadece günler kala yaşanan bu istifa siyaset gündemini hareketlendirdi.

MEMLEKET PARTİSİ’NDE İSTİFA DEPREMİ

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine çok az bir süre kalırken seçim çalışmaları da sürüyor. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu Memleket Partisi’nde seçime günler kala şok eden bir istifa yaşandı. Memleket Partisi Meclis Üyesi Ahmet Meşe, bu seçimin tarihi bir seçim olduğunu söyleyerek istifasını duyurdu.

‘TEK YÜREK OLUNMALI’

Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Meşe, bu seçimlerin tarihi bir seçim olduğunu vurguladı. 14 Mayıs seçiminin geleceği belirleyecek bir seçim olduğuna da vurgu yapan Meşe, tek yürek olunması gerektiğini söyledi ve ‘Türkiye’nin geleceğinin oylanacağı tarihi bir seçim olacağından; bu seçimde tek yürek olunmasının, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin büyük önem arz ettiği bir gerçektir.’ dedi.

memleket-partisinde-secime-12-gun-kala-kan-kaybi-istifalar-pes-pese-geliyor.jpg

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEK

Kemal Kılıçdaroğlu vurgulu istifa paylaşımında kullandığı ifadelerle dikkat çeken Ahmet Meşe, Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın desteklenmesi gerektiği inancında olduğunu söyledi ve ‘Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde bu gerçekten hareketle, farklı görüşlerdeki siyasi partilerin ve kişilerin bir araya geldiği Millet İttifakı’nın desteklenmesi gerektiği inancındayım. Bu gerçeklerle Parti Meclis Üyesi olduğum Memleket Partisi’nden istifa ettiğimi belirtir, Sayın Muharrem İnce ve çalışma arkadaşlarıma yaklaşık iki yıldır bana göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim.’ dedi.