Meral Akşener’den Ümit Özdağ yorumu: İmzalanan metin hakkında konuştu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan mutabakat metni hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ’ın destek açıklamasını değerlendirdi.

Meral Akşener’den Ümit Özdağ yorumu: İmzalanan metin hakkında konuştu

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’nin genel başkanı Meral Akşener, 2. Turda Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini açıklayan Ümit Özdağ’ın kararını ve Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan mutabakat metnini değerlendirdi. Bu anlaşma sonrası ne diyeceği merak konusu olan Akşener, ‘O metinde bizi rahatsız edecek bir şey yok’ ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER'DEN ÜMİT ÖZDAĞ YORUMU

Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti'nin genel başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 2. Turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğine dair açıklamasını ve Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan mutabakat metnini değerlendirdi. Akşener'in Özdağ'ın destek açıklaması sonrası ilk yorumu ne olacak merak ediliyordu. Beklenen yorum geldi ve Akşener şu değerlendirmeyi yaptı; 'Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile imzaladığı metinde bizi rahatsız edecek bir şey yok.'

meral-aksener-den-umit-ozdag-yorumu-imzalanan-metin-hakkinda-konustu.jpg

'TERS DÜŞEN BİR MADDE YOK'

Kendisine yöneltilen Ümit Özdağ sorusuna yanıt veren ve Özdağ'ın 2. Turda Kılıçdaroğlu'na destek verme kararını yorumlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimin ilk turunun ardından Kılıçdaroğlu'na, İnce, Oğan ve Özdağ ile ilişki kurmak, görüşme yapmak, iletişim kurmak ve onların talepleriyle ilgili tutum alma konusunda yetki verdiklerini söyleyen Akşener, 'Dolayısıyla o yetki çerçevesi içinde yaptığı görüşmelerin sonunda bir noktaya gelindi. Bugün zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Özdağ, Millet İttifakı'nın içinde yer aldığını ve destekleyeceğini söyledi. 7 maddelik, CHP Genel Başkanı sıfatıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzasının olduğu, Zafer Partisi Genel Başkanı sıfatıyla da Sayın Özdağ'ın imzasının olduğu bir mutabakat metni yayınlandı. Dolayısıyla o metinde bizi rahatsız edecek bir şey yok.' dedi. Söz konusu metnin iki siyasi partinin genel başkanları olarak yayınlandığını aktaran Akşener, 'Millet İttifakı'nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var. Onlara ters düşen de bir madde yok içinde.' ifadelerini kullandı.