Meral Akşener günler sonra kameralar karşısına geçti! İşte ilk sözleri

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’nin genel başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinden bu yana sessizliğini koruyordu. Seçimlerin ardından açıklama yapmamasıyla dikkat çeken Akşener’den günler sonra ilk açıklama geldi.

Meral Akşener günler sonra kameralar karşısına geçti! İşte ilk sözleri

14 Mayıs’taki seçimlerin ardından sessizliğe bürünen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, günler sonra ilk kez kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Seçimin ardından ne diyeceği merak konusu olan Akşener, açıklamasına Kemal Kılıçdaroğlu’na destekle başladı. İşte İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkan detaylar…

AKŞENER’DEN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından sessizliğe bürünen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün ilk kez kameralar karşısına geçerek seçim değerlendirmesi yaptı. Bilindiği gibi seçimin ilk turundan bir sonuç çıkmamış ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kalmıştı. 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimin 2. Turu öncesinde İYİ Parti lideri Akşener’den önemli açıklamalar geldi.

2. TUR VURGUSU

14 Mayıs’tan sonra parti olarak neler yaptıklarına değinen Akşener, 2. Tur vurgusunda bulundu. İYİ Parti olarak 2. Tur çalışmalarına yönelik görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Akşener, ‘Sadece Kılıçdaroğlu’na çalışılacağı için merkezinin CHP Genel Merkezi olduğu bir çalışma gerçekleştirildi. Bir iletişim, kampanya grubu kuruldu. Ben ayrıca kanaat önderi dediğimiz pek çok insanın üzerinde etkili olan kendi çevremizdeki pek çok insanla birebir görüşmeler gerçekleştirdim. Tecrübeli arkadaşlarımız da benzer çalışmaları yaptılar.’ dedi.

meral-aksener-gunler-sonra-kameralar-karsisina-gecti-iste-ilk-sozleri.jpg

‘BU SEÇİM 0-0’LA BAŞLIYOR’

Açıklamalarına devam eden Akşener, ‘Bu seçim 0-0’la başlıyor ve referanduma dönüyor. Saha çalışmalarına başladık, sonuna kadar devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte partimizin tüm kurumları sahada olacaklar. Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için hepimiz en şiddetli şekilde elimizden gelenin sonuna kadar çalışacağız. Tercihini Erdoğan2dan yana kullanan ya da Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmayan vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştireceğim. Bu akşamdan itibaren İstanbul’a gidiyorum. Yarından itibaren bu programın başlıyor.’ ifadelerine yer verdi.