Meral Akşener Sinan Ateş'in eşi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı

Ankara'da yaklaşık 8 ay önce bir silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden ülke ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, TBMM'de İYİ Parti'nin Grup danışmanı olmaya hazırlanıyor.

Meral Akşener Sinan Ateş'in eşi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı

Geçtiğimiz aylarda suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş TBMM'de İYİ Parti grup danışmanı olacak. uzun süredir kadroya geçişinde engel bulunan Ayşe Ateş için Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığı ortaya çıktı.

KADROYA GEÇİŞİ İÇİN ONAY ÇIKMAMIŞTI

Kamuda öğretmen olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir süredir TBMM kadrosuna geçişine onay vermediği Ayşe Ateş'in onay sorunu çözüldü. Alınan bilgiye göre Meral Akşener, önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile konu hakkında telefonda görüştü. ancak Yusuf Tekin'den bir sonuç alamayan Meral Akşener, Ayşe ateş için bu defa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı.

Meral Akşener’in görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayşe Ateş'in tehdit aldığını ve bu sebeple kadroya geçirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na talimat vermesini istediğini söylediği öğrenildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SORUN ÇÖZÜLECEK

Ayrıca Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu atama için problem çıkartması durumunda kendisi ile de görüşebileceğini söylediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise gerekeni yapacağını söyleyerek telefonu kapattığı öğrenildi. görüşmenin hemen ardından da Milli Eğitim Bakanlığı Ayşe Ateş'in kadroya geçişi konusunda onay verdi. bu yazı doğrultusunda önümüzdeki günlerde Ayşe Ateş'in göreve başlayacağı öğrenildi.