Metropoll en sıcak seçim anketi sonuçları çıktı: Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde?

Metropoll Araştırma en sıcak seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Metropoll nisan ayı anket sonuçlarına göre hangi parti önde? Metropoll Nisan ayı anket sonuçları Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı önde?

Metropoll en sıcak seçim anketi sonuçları çıktı: Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde?

Metropoll araştırma nisan ayı seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Bugüne kadar birçok seçimde başarılı anket sonuçları ile dikkat çeken Metropoll araştırmanın nisan ayı anket sonuçları merakla bekleniyordu. Peki, Metropoll araştırma nisan ayı seçim anketinde Cumhur ittifakı mı yoksa millet ittifakı mı önde? Metropoll araştırma seçim anketi Cumhuriyeti farkı ve millet ittifakı oy oranları ne kadar?

Yaklaşan 14 Mayıs öncesinde seçim anketi sonuçları da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu konuda en güvenilir sonuçları veren Metropoll araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar, nisan ayı seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Türkiye'nin nabzını Nisan ayı araştırması adı verilen seçim anketi 26 ilde 2610 kişinin katılımı ile bir 3 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Peki, nisan ayı seçim anketi sonuçları nasıl? Nisan ayı seçim anketlerinde hangi parti önde? Nisan ayı seçim anketi sonuçlarına göre seçimler 2. tura kalacak mı?

METROPOLL ARAŞTIRMA NİSAN AYI SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

Metropoll araştırmanın nisan ayı seçim anketi sonuçları yayınlandı. 2610 kişinin katılımıyla 26 ilde 1-3 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşen seçim anketinde Cumhuriyet İttifakı’nın oy oranı %45,8 çıkarken millet ittifakının oy oranı ise %36.4 çıktı. Emek ve özgürlük ittifakının oy oranı ise %13.9 olarak ölçüldü.

nisan-ayi-secim-anketi-sonuclari-1.jpg

CUMHUR İTTİFAKI 9 PUAN ÖNDE

Metropoll nisan ayı anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşan Özer Sencar, Yaptığı paylaşımda Nisan araştırması bulgularına göre Cumhur ittifakının millet ittifakının 9 puan önünde olduğunu söyledi.

Ocak ayında yine aynı şirketin anket sonuçlarında Cumhur ittifakının oy oranı %47.8 olmuş sonraki araştırmalarda %2 düşmüştü. Millet ittifakının oy oranı da düşüş gösterdi. Ocak ayında %38.1 olan millet ittifakının oy oranı %1.7 geriledi. Emek ve özgürlük ittifakının oy oranı ise %13'ten %13.9'a yükseldi.