Muharrem İnce seçime 2 gün kala geri döndü: Yeniden başlıyoruz

Seçim sürecinin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs seçimlerine günler kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklamıştı. İnce, 2. Tur seçimlerinde de tarafsız kalma kararı aldı.

Muharrem İnce seçime 2 gün kala geri döndü: Yeniden başlıyoruz

14 Mayıs seçimlerine günler kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2. Tur için merakla beklenen kararını da açıklamış ve seçimin 2. Turunda hiçbir adayı desteklememe kararı almıştı. Hakkındaki kaset iddiaları sonrası peş peşe açıklamalarda bulunan ve Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyuran İnce, günler sonra sessizliğini bozdu ve ‘yeniden başlıyoruz’ diyerek Pazartesi günü tekrar start vereceklerini duyurdu.

2. TURDA HİÇBİR ADAYI DESTEKLEMEYECEK

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerinden günler önce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme kararı alan ve bu kararını kamuoyuyla paylaşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çekilme kararıyla seçmenini bir hayli üzmüştü. Seçimin 2. Tura kalmasının ardından bir adaya destek verecek mi, tarafsız mı kalacak merak konusu olan İnce’den seçimin 2. Turuyla ilgili beklenen açıklama geldi ve İnce, seçimin 2. Turunda hiçbir adayı desteklemeyeceğini duyurarak tarafsız kalacaklarını açıkladı.

muharrem-ince-secime-iki-gun-kala-geri-dondu-yeniden-basliyoruz.jpg

‘YENİDEN BAŞLIYORUZ’

Hakkında çıkan kaset iddialarıyla gündeme gelen ve hakkındaki iddialara ateş püsküren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bu süreçte zor günler yaşamıştı. Adaylıktan çekilme kararı ve seçim sürecinde yaşananların ardından sessizliğini bozan İnce, ‘yeniden başlıyoruz’ dedi. Sosyal medya üzerinden yeni bir paylaşım yapan İnce şu notu ekledi; ‘Biliriz ki; fitne zamanı oturan, ayakta durandan; ayakta duran, yürüyenden; yürüyen koşandan hayırlıdır. Yaylarımızı kırdık, kirişlerimizi parçaladık, kılıçlarımızı taşa vurduk. Ölen olduk, öldüren olmadık. Halkımıza yalan söylemedik, hileye başvurmadık. Terör örgütlerinin hain planlarına karşı dik durduk, boyun eğmedik. Herkesi üçüncü yola; Akla, Adalete ve Ahlaka çağırdık, fettan sesimizi kıstı, duyulmadık. Vazgeçtik mi? Asla! Pazartesi günü üzerimizi çırpıp yeniden başlıyor, içimizde Cumhuriyet’in neşesi ile yollara düşüyoruz.’