Özdağ’a bakanlık verilecek iddialarına 6’lı masadan ilk tepki Davutoğlu’ndan geldi

28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. Tur seçimleri öncesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ , 2. Turda destekleyeceği adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklamıştı. Bu açıklaması sonrası Özdağ’a bakanlık verileceği iddiası gündeme geldi.

Özdağ’a bakanlık verilecek iddialarına 6’lı masadan ilk tepki Davutoğlu’ndan geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2. Turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ’ın desteğini açıklamasının ardından kulislerde Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması haline Özdağ’a bakanlık verileceği iddiası konuşulmaya başlandı. Ümit Özdağ’a bakanlık verileceği ile ilgili iddialara 6’lı masadan ilk yorum Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlundan geldi. Davutoğlu, ‘Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir pazarlığa girmez’ dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN 2. TUR ÖNCESİ DEĞERLENDİRMELER

TV, gazete ve dijital basının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin gündeminde yer alan 2. Tur seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 28 Mayıs’ta yapılacak 2. Tur öncesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesi ve gündeme gelen bakanlık iddialarına da değinen Davutoğlu, ‘Özdağ ile fikirlerimiz çoğu zaman uzlaşmıyor ancak birlikte müzakere yapmayacağımız anlamına gelmez. 2 yıl ilmek ilmek ördüğümüz ortak metnimiz var. Sığınmacılarla ilgili 2 yılda göndereceğiz dedik, Özdağ 1 yıl dedi. Arada büyük bir fark yok. Özdağ’ın insan hakları hukukuna uygun göndereceğiz demesi, otobüse bindirip göndereceğiz demesi gibi değil. Demek ki bir şeyler değişmiş.’ dedi.

ozdag-a-bakanlik-verilecek-iddialarina-6-li-masadan-ilk-tepki-davutoglu-ndan-geldi.jpg

BAKANLIK İDDİASI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 2. Tur için desteğini Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde Özdağ’a bakanlık verileceği iddiası gündeme geldi. Bakanlık iddiasıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, ‘Bakanlıklar konusu 6 parti arasında konuşulmamışken böyle bir pazarlığa Sayın Kılıçdaroğlu, Özdağ ile girmez. Biz şimdiye kadar oturup bu bakanlık senin, bu benim diye konuşmadık. Şeffaf olmayan hiçbir şey yok Millet İttifakı’nda. Benim Kılıçdaroğlu’na güvenim tam.’ ifadelerini kullandı.