Özdağ ve Kılıçdaroğlu görüşme detayları ortaya çıktı! İç İşleri Bakanlığını alacak

Seçimin 2. turunda Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından görüşme detayları ortaya çıktı.

Özdağ ve Kılıçdaroğlu görüşme detayları ortaya çıktı! İç İşleri Bakanlığını alacak

Özdağ ve Kılıçdaroğlu görüşme detayları ortaya çıktı! İç İşleri Bakanlığını alacak 14 Mayıs’taki seçimlerde 3 cumhurbaşkanı adayı da gereken yüzde 50 barajını geçemediği için seçimler bu Pazar yeniden tekrarlanacak. 28 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yeniden halkın tercihi ile seçim yaşayacak ve en çok oyu alan isim 13. Cumhurbaşkanı adayı olacak. Seçimin kazanını ATA İttifakı’nın kararı belirleyecekti ancak, ATA İttifakı’nın dağılması tüm senaryoyu değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a çevrilmişti. Sonunda nihai kararını açıklayan Özdağ, seçmenlerinin Millet İttifakı’ndan yana oy kullanmasını istedi. Yeni bir birliktelik Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında yapılan anlaşma detayları da ortaya çıktı.

dag.png

SURİYELİLER GİDECEK

CHP Gençlik Kolları üyelerince bir duvara “Suriyeliler gidecek” yazılarının yazıldığı gibi söylemleri bulunuyor. Bu paylaşıma kayıtsız kalmayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından şu yorumu yaptı ve Kılıçdaroğlu ile arasındaki anlaşmayı açıklamış oldu:

İÇİŞLERİ BAKANI OLARAK GÖNDERECEĞİM

“Öncelikle hepinizin eline sağlık gençler, sizin için Zafer Partisi şablonlarını da verelim. Söz ben İçişleri Bakanı olarak ben göndereceğim. Yalnız sadece Suriyeliler değil, Türkiye’yi lunapark sanan kadınlara cariye muamelesi yapan, sokakları uyuşturucunun cenneti haline getiren tüm herkesle mücadelemizi sürdüreceğiz.”

zafer.png

İKİ ÖNEMLİ POZİSYON

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında gerçekleşen anlaşmada 7 mutabakat metni göz önünde bulundurulduğunda bir anlaşama sağlandığı, Özdağ’ın kendisi için 2 önemli pozisyondan birini istediği de ortaya çıktı.