Özgür Özel’den emekliye ikramiye tepkisi

CHP Genel Başkan adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 5000 TL emekli ikramiyesine tepki gösterdi.

Özgür Özel’den emekliye ikramiye tepkisi

CHP Genel Başkan adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrasında açıkladığı emekli ikramiyesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından konu hakkında bir paylaşım yapan Özgür Özel, "Emekliler sadaka değil, insanca yaşayabileceği hakkaniyetli bir ücret istiyor. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkarmadan alacağınız pansuman tedbirler, bu sorunu çözmeye yetmez." ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE TEK SEFERLİK 5000 TL İKRAMİYE VERİLECEK

Dün yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere tek sefere mahsus olmak üzere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı. Kasım ayının ilk yarısında ödenecek olan ikramiyelerin çalışan emeklilere verilmeyeceği de bildirildi.

ÖZGÜR ÖZEL TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrasında CHP Genel Başkan adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak tepki gösterdi. Özel, "Emekliler sadaka değil, insanca yaşayabileceği hakkaniyetli bir ücret istiyor. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkarmadan alacağınız pansuman tedbirler, bu sorunu çözmeye yetmez. Gelin emekli maaşlarını artıracak kanun tekliflerimizi bir an önce görüşelim." dedi.