Özgür Özel'den ittifak açıklaması

CHP genel başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel yerel seçimlerde ittifaklarla ilgili konuştu. İttifaklarla ilgili tavrının çok net olduğunu söyleyen Özgür Özel, ittifak olması gerektiğini savundu.

Özgür Özel'den ittifak açıklaması

CHP genel başkanlığı için adaylığını Geçtiğimiz günlerde duyuran Özgür Özel, bugün Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Özgür Özalp burada yaptığı açıklamada CHP'yi Türkiye'nin en iyi yönetilen Kurumu yapmaya aday olduğunu söyledi. İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale’yi açıklaması hakkında da konuşan Özgür Özel, 'Benim ittifaklarla ilgili tavrım çok net, ittifak olmalıdır. Bu, CHP tek başına seçime giremez demek değil' dedi.

CHP TEK BAŞINA SEÇİME GİREBİLİR

Özgür Özel Halk TV'de Katıldığı televizyon programında İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ümit Özlale’yi açıklamasını değerlendirdi. CHP'nin siyasi yelpazenin iki tarafına doğru da ittifak potansiyelinde kayıp yaşadığını belirten Özgür Özel, bu şekilde devam edilmesi durumunda yönetilebilecek bir ittifak potansiyeli olmadığını söyledi. İttifak konusunda tavrının net olduğunu da sözlerine ekleyen Özgür Özel, ittifak olması gerektiğini savundu. Özgür Özel açıklamasının devamında seçime kadar herkesin kendini özgürce tanıması gerektiğini belirtirken “seçim yaklaştığında bir iç hukuk belgesi yazılmalı, adil, kimseyi kırmayan, kızdırmayan, ötekileştirmeyen, kimsenin hakkını yemeyen ama kendi hakkını da yedirmeyen bir ittifak yapmak lazım. Bu, CHP tek başına seçime giremez demek değil.” Dedi.