Seçim sonuçlarının ardından sessizliğini bozan Ekrem İmamoğlu değişim sinyali verdi

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin kazananı kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan değişim sinyali geldi.

Seçim sonuçlarının ardından sessizliğini bozan Ekrem İmamoğlu değişim sinyali verdi

28 Mayıs’ta 2. Turda sandıktan galip çıkan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sonuçların ardından gözlerin çevrildiği muhalefet kanadından açıklamalar gelmeye başladı. 14 Mayıs’ta yaptığı seçim çalışmaları ve çok sayıda mitingle sürecin en çok konuşulan ismi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da seçimin ardından açıklama geldi. İBB Başkanı İmamoğlu, ‘Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir’ ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU’NDAN SEÇİM SONRASI AÇIKLAMALAR

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için tekrar sandık başına geçti. Milyonlarca vatandaşın oyunu kullanmasının ardından sandıklar saat 17.00’de kapandı ve oy sayımı başladı. 2. Turda sandıktan en fazla oyu alan ve seçimi kazanan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sonuçlarının ardından Millet İttifakı kanadından açıklamalar peş peşe geldi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs’ta yapılan seçimdeki süreç boyunca çalışmaları ve mitingleriyle adından sıkça söz ettiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da seçim sonrası açıklamalar geldi.

‘DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının ardından sosyal medya hesabından bir video yayınladı. ‘Değişmeyen tek şey değişimdir’ notuyla paylaştığı videosunda seçim sonucunu değerlendiren İmamoğlu, ‘Bu sonuçların güzel ülkemize hayırlar getirmesini elbette temenni ediyorum. Türkiye’nin şimdi hızlıca normalleşmeye ve gerçek sorunlarına çözüm bulmaya acilen ihtiyacı vardır. Bugün büyük hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunun farkındayım. Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılmayın.’ ifadelerine yer verdi.

secim-sonuclarinin-ardindan-sessizligini-bozan-ekrem-imamoglu-degisim-sinyali-verdi.jpg

‘AYNI ŞEYLERİ YAPARAK FARKLI SONUÇLAR BEKLEMEYECEĞİZ’

Sözlerine devam eden İmamoğlu, ‘Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar asla beklemeyeceğiz artık. Bundan sonra bütün gönülleri fethetmek için çalışmaya devam edeceğiz. Benzer bir hayal kırıklığı 5 yıl önce de yaşanmıştı. Sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Yolumuz uzun, gençliğimiz var. Bana inanın, her şey çok güzel olacak.’ dedi.