Sinan Oğan 2. turda kimi destekleyecek! Cumhur iddiası sosyal medyayı çalkaladı

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ata ittifakı cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren Sinan Oğan’ın 2. turda kimi destekleyeceği merak konusu. Sosyal medyada ise Cumhur ittifakı iddiaları var.

Sinan Oğan 2. turda kimi destekleyecek! Cumhur iddiası sosyal medyayı çalkaladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2 tura kalması ile birlikte ata ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan kilit isim haline dönüştü. Yüzde 5.17'lik oy oranı alan Sinan Oğan’ın 2. turdaki mi destekleyeceği merak konusu. Sosyal medyada dolaşan iddialar ise gündemi çalkaladı. Ata ittifakı cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan’ın seçimin ikinci turunda Cumhur ittifakını destekleyeceği öne sürülüyor. Gerekçe ise terörle mücadelede daha kararlı bir yol izlenmesi. Bu iddialar sosyal medyaya bomba gibi düşerken millet ittifakını destekleyenlerin tepkisi ise her geçen dakika büyüyor. Peki, Sinan Oğan 2. turda kimi destekleyecek?

sinan-ogan-1.jpg

SİNAN OĞAN 2. TURDA KİMİ DESTEKLEYECEK?

Ata ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinin sürpriz ismi olmuştu. 5,17 oranında oy alan Sinan Oğan’ın seçimin ikinci turunda hangi partiyi destekleyeceği de merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ata ittifakı ortağı Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. Son günlerde sosyal medyada Sinan Oğan’ın Cumhur ittifakını destekleyeceği yönünde iddialar gündemden düşmüyor.

Buna gerekçe olarak 14 Mayıs seçimlerinde milliyetçiliğin Yükselişi gösterilirken aynı zamanda seçimde Kılıçdaroğlu'na verilen Oyların büyük bölümünün HDP seçmeninin etkisi olduğu değerlendirmeleri yapılıyor. Yani Sinan Oğan, Cumhur ittifakının terörle mücadelede daha etkin olduğunu düşünüyor.

sinan-ogan-2.jpg

AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Cumhur ittifakının terörle mücadele konusunda söylemlerinin daha net olduğunu belirten Sinan Oğan aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun milliyetçilik ile ilgili kullandığı ifadelerin kamuoyunda karşılık bulamadığını da düşünüyor. Daha önce açıklama yapan Sinan Oğan ‘Ne domuz bağı ne Kandil dağı’ demişti. Ancak seçimde Hüda PAR’ın meclise girmesi sonrasında HDP ve Hüda PAR’a devlette görev verilmemesi durumunda bir ittifakı seçeceğini söylemişti.

sinan-ogan-3.jpg

TARAFSIZ KALMA İHTİMALİ DE YÜKSEK

Diğer yandan Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın tarafsız kalma ihtimalinde yüksek olacağı konuşuluyor. Hatta birçok uzman isim tarafsız kalmalarının gelecek seçimler için daha doğru olacağını da düşünüyor. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın son kararlarını en geç yarın açıklayacağı tahmin ediliyor.