Sinan Oğan Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti! 2028 seçimlerinin ilk adayı belli

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5’in üzerinde oy alarak seçimin en sürpriz ismi olan Sinan Oğan, seçimin 2. Turunda ise Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almıştı.

Sinan Oğan Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti! 2028 seçimlerinin ilk adayı belli

Seçim sürecinin en çok konuşulan ve sık sık gündeme gelen ismi olan Sinan Oğan’ın 2. Tur seçimi için verdiği karar bazı kesimler tarafından doğru bulunurken bazı kesimler ise bu kararı sert bir şekilde eleştirmişti. Seçimin ardından açıklamaları yakından takip edilen ve sık sık gündeme gelen Sinan Oğan’dan 2028 seçimleriyle ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Sinan Oğan, 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını şimdiden ilan etti. İşte detaylar…

SİNAN OĞAN'DAN 2028 ÇIKIŞI

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun en sürpriz ismi olan ve aldığı yüzde 5 üzeri oy ile seçimin seyrini değiştiren Sinan Oğan, 2. Turda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledi. Seçim tamamlandı ve seçim sürecinin ardından da Sinan Oğan’ın açıklamaları yakından takip edilmeye başlandı. Açıklamaları sık sık gündem olan Sinan Oğan’dan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. 2028 çıkışıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Oğan, ‘’Kimseye sır değil, şimdiden ilan ediyorum, 2028 seçimlerine Cumhurbaşkanı adayıyım.’ dedi.

2028 İÇİN ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yeni Kabine’nin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen ve önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz.’ ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı bu açıklama sonrasında Sinan Oğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Haber Global canlı yayınına konuk olan Sinan Oğan, gündeme dair önemli açıklamalara yer verdi. 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını şimdiden duyuran Sinan Oğan, ‘Kimseye sır değil, şimdiden ilan ediyorum, 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayıyım.’ dedi.

sinan-ogan-cumhurbaskanligi-adayligini-ilan-etti-2028-secimlerinin-ilk-adayi-belli-oldu.jpg

‘TARAFSIZ KALMAK BİR SEÇENEK DEĞİL’

Kendisine gelen eleştirilerle ilgili de konuşan Sinan Oğan, ‘Bizi bugün eleştirenler yarın haklısın diyecektir. Ben MHP’den ihraç edildikten sonra hiçbir partiye gitmedim. O zaman AK Parti’den de CHP’den de teklif aldım. Her defasında eleştirdim. O partiye gideyim, bu partiye gideyim tarzında bir siyaset ve yaşam tarzım yok. Şimdi niye o zaman Cumhur İttifakı’nı destekledin diyecekler. Tarafsız kalmak bir seçenek değil. Böyle bir ortamda ben gelecek planlaması yapıyorum. Niye tarafsız kalayım ki?’ ifadelerine yer verdi.