Sinan Oğan’dan 2. tur için çok iddialı ittifak çıkışı

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde yüzde 5 oy oranına ulaşan ve seçimin en sürpriz ismi olan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan, aldığı oy oranıyla ikinci turun da kilit ismi haline geldi. Seçimin ikinci turunda kimi destekleyeceği ise merak konusu.

Sinan Oğan’dan 2. tur için çok iddialı ittifak çıkışı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Şimdi gözler 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimlerinde. Tüm Türkiye nefesini tuttu ve 28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerine odaklandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı kim olacak merakla beklenirken seçimin ilk turunda aldığı yüzde 5 üstündeki oy oranıyla büyük bir çıkış yapan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu oldu. Oğan’dan konuyla ilgili iddialı bir çıkış geldi. İşte Sinan Oğan’ın ikinci tur açıklaması ve tüm detaylar…

14 MAYIS’TA YÜZDE 5’İ GEÇTİ

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına geçti. Oy verme işleminin sona ermesinin hemen ardından oy sayma işlemine geçildi. Sandıktan çıkacak sonuçlar merakla beklenirken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener’den seçim sonuçlarına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. Ve adayların yeterli oyu alamaması sebebiyle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 14 Mayıs seçimlerinde en sürpriz isim Sinan Oğan oldu. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs günü aldığı yüzde 5’in üstündeki oy oranıyla sürpriz bir çıkış yaptı.

sinan-ogan-dan-2-tur-icin-cok-iddiali-ittifak-cikisi.jpg

SİNAN OĞAN’DAN İDDİALI AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasının ardından gözler Sinan Oğan’a çevrildi. Oğan’ın ikici turda hangi Cumhurbaşkanı adayını destekleyeceği merak edilmeye başlandı. İlk turda aldığı yüzde 5.17 oy oranıyla sürpriz bir çıkışa imza atan Oğan, ikinci turda yarışamayacak. Oğan’ın ikinci turda destek vereceği aday ise merak ediliyor. Tüm gözler Sinan Oğan’a çevrilirken Oğan’dan iddialı açıklamalar geldi. İstişarelerinin 1-2 gün daha süreceğini söyleyen Sinan Oğan, istişare sonucunda karar vereceklerini belirtti.

‘ERDOĞAN DA OLABİLİR KILIÇDAROĞLU DA’

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın seçimin ikinci turunda destekleyeceği aday merak ediliyor. Konuyla ilgili CNN Türk’e yeni bir açıklamada bulunan Sinan Oğan, destekleyecekleri adaya istişare sonucunda karar vereceklerini söyledi ve şöyle devam etti; ‘İstişare sonucunda karar vereceğiz. İstişareler 1-2 gün daha devam edecek. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız. Bu Erdoğan da olabilir, Kılıçdaroğlu da. Netleşmiş bir kararımız yok.’