Sinan Oğan’dan Bahçeli vurgulu ittifak çıkışı

Seçim gündemi devam ederken 2. Turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini açıklayan ve bir kesim tarafından tercihi sebebiyle eleştirilen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, yeni açıklamalarda bulundu.

Sinan Oğan’dan Bahçeli vurgulu ittifak çıkışı

2. tur kararıyla bir kesim tarafından destek görürken, bir kezim tarafından eleştirilen Sinan Oğan, konuk olduğu bir programda yeni değerlendirmelerde bulundu. Daha önce MHP’den ihraç edilen Oğan, kendisine gelen ağır eleştirilere yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye vurgu yaptığı yeni açıklaması kısa sürede gündem olan Oğan, ‘Sayın Bahçeli’nin de olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP’nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik’ dedi. İşte Sinan Oğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

SİNAN OĞAN’DAN YENİ AÇIKLAMALAR

14 Mayıs’ta aldığı yüzde 5 üzerindeki oy ile seçimin en sürpriz ismi olan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi öncesinde desteklediği adayı açıkladı. Sinan Oğan, 2. Turda mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldığını duyurdu. Bu kararı bazı kesimler tarafından destek görürken, bazı kesimler tarafından da ağır bir şekilde eleştirildi. Bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya’da vatandaşlarla bir araya gelen Sinan Oğan’dan önemli açıklamalar geldi. Sığınmacılar konusuna değinen Oğan, ‘Sığınmacılar konusunu Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuğumuzda geri dönüşlerin bir takvimi olduğunu gördük. Biz de demiyoruz ki bir gece de dolduralım gönderelim. Sınırlarımızda güvenliğin artırılması da bizim talebimizdi. Tabi ki Cumhurbaşkanı ona da karşı çıkmadı.’ ifadelerine yer verdi.

sinan-ogan-dan-bahceli-vurgulu-ittifak-cikisi.jpg

BAHÇELİ VURGULU İTTİFAK MESAJI

Aldığı 2. Tur kararıyla destek gördüğü kadar eleştiri de alan Sinan Oğan, bugünkü açıklamasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de adını geçirerek önemli bir çıkışta bulundu. 2. Tur için en doğru kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek olduğuna karar verdiklerini söyleyen Sinan Oğan, ‘Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler de bu doğru kararı destekleyecekler. Biz mevsimlik milliyetçiler değiliz. Sayın Bahçeli’nin de olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP’nin de destek verdiği ittifakı mı seçecektik. Bizim aramızda şu veya bu sorunlar olabilir ama memleket söz konusu olduğunda Türk milliyetçileri birleşecektir.’ dedi.