Sinan Oğan'dan Kılıçdaroğlu’na mesaj var: Bize teşekkür etsin

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimlerde yüzde 5 üzeri oy alan ve seçimin en sürpriz ismi olan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 2. Turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Sinan Oğan'dan Kılıçdaroğlu’na mesaj var: Bize teşekkür etsin

Seçimin 2. Turunda desteğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana açıklayan Oğan, TRT ekranlarına konuk oldu. Aldığı karar sonrasında bir kesim tarafından eleştirilen Oğan’a bir kesim tarafından da destek gelmişti. TRT Haber canlı yayınına konuk olan Sinan Oğan, canlı yayında ilk tur ve 2. Tur değerlendirmelerinde bulundu. Açıklamalarında Kılıçdaroğlu’na da mesaj gönderen Oğan, ‘Siz bugün 2. Tura kaldıysanız bu Sinan Oğan sayesindedir. Bunun farkında mısınız?’ dedi.

SİNAN OĞAN’DAN CANLI YAYINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Seçimin ilk turunda aldığı yüzde 5 üzerindeki oyla sürpriz bir çıkış yapan ve 2. Turun kilit ismi haline gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 2. Turda desteğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanmıştı. Seçimin 2. Turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı alan Oğan, TRT Haber canlı yayınına konuk oldu. Canlı yayında hem ilk tur hem de 2. Tur değerlendirmelerinde bulunan Oğan’dan Kılıçdaroğlu’na da bir mesaj geldi.

‘ÇIKSIN BİZE TEŞEKKÜR ETSİN’

Canlı yayındaki açıklamalarında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepkisini dile getiren Sinan Oğan, ‘Kılıçdaroğlu’na sadece şu hatırlatmayı yapmak isterim. Siz bugün 2. Tura kaldıysanız bu Sinan Oğan sayesindedir. Bunun farkında mısınız? Cumhurbaşkanlığı kazanmaya dair en ufak bir umut vermemişsiniz. 2. Tura kalmışsanız bugün, bizim sayemizdedir. Hala çıkmış bize bir şeyler söylüyorsunuz. Sana ikinci şansı ben verdim. Çıksın bize teşekkür etsin.’ dedi.

sinan-ogan-dan-kilicdaroglu-na-mesaj-var-bize-tesekkur-etsin.jpg

‘BENİM KIRMIZI ÇİZGİM HDP’YDİ’

Kılıçdaroğlu’ndan hiçbir talebi olmadığını söyleyen Oğan sözlerine şöyle devam etti; ‘Ben bir prensip ortaya koydum. İlkelerimizi ortaya koyduk. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı. Benim kırmızı çizgim HDP’ydi. Onları dışarıda bırakarak bu seçimi nasıl kazanacaksınız dedim. İkna edici bir cevap alamadım. HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı.’