Sinan Oğan gümbür gümbür geliyor!

İlk kez seçimlere katılan ve yüzde 5’lik oranda oy toplamayı başaran Sinan Oğan, gündemde çok konuşulacak olan bir açıklamada bulundu.

Sinan Oğan gümbür gümbür geliyor!

Sinan Oğan gümbür gümbür geliyor! Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi tarafından bir araya gelerek kurulan Ata İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5 oranında oy almayı başardı. İkinci tura kalan seçimlerin belirleyeni ise Sinan Oğan’ın yüzde 5’lik oy almasını sağlayan kesim oldu. 28 Mayıs seçimlerinde her iki tarafla da görüşmelerini sağlayan Sinan Oğan, bu görüşmelerin ardından bir açıklama yaparak seçmeninin Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermesini istedi.

sinan.png

Sinan Oğan’ın açıklamaları üzerine Zafer Partisi kurucusu ve genel başkanı Ümit Özdağ bu durumdan hoşnut olmayarak ittifaktan ayrıldı ve Oğan’ın desteklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı. 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından balkon konuşmasını yapmak üzere Ankara'ya geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahnede Cumhur ittifakında yer alan genel başkanların yanı sıra Sinan Oğan’ı da sahneye çıkardı.

og.png

KİMSEYE SIR DEĞİL

Recep Tayyip Erdoğan'ın son olarak Cumhurbaşkanı olmasının ardından 5 yıl sonra yerine kimin adayı getirileceği oldukça merak konusu haline geldi ancak, şimdiden cumhurbaşkanı adaylarından birisi belli oldu. 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak yer alan Sinan Oğan, önümüzdeki seçimler ile ilgili açıklama yaparak adaylığını ilan etmiş oldu. Yaptığı açıklamada ‘Kimse için sır değil, şimdiden herkese ilan ediyorum. 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayım.’ ifadelerini kullandı.

52.png

SAHNE PAYLAŞIMI OLAY OLMUŞTU

YSK tarafından seçim sürecinin başlatıldığı zamanlarda hiçbir ittifaka dahil olmayarak kendisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını belirten yeniden Refah Partisi genel başkanı Fatih Erbakan, imza kampanyası sürecinde 100.000 imzayı toplayamadığı için adaylıktan çekilerek Cumhur ittifakına dahil olmayı tercih etmişti. seçim zaferinin ardından sahnede yer alan Fatih Erbakan'ın fotoğrafı yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı tarafından paylaşılarak altına ‘5 yıl sonraki cumhurbaşkanı olarak sahnede yerini aldı’ notunu düştü. Bu olay Cumhur ittifakı tarafından oldukça sert eleştirildi ve kısa bir süre ardından paylaşım kaldırıldı.