Sinan Oğan’dan sonunda beklenen açıklama geldi, tarafını belli etti!

14 Mayıs seçimlerinin ardından Sinan Oğan, hangi ittifaka destek vereceğini açıkladı!

Sinan Oğan’dan sonunda beklenen açıklama geldi, tarafını belli etti!

Sinan Oğan’dan sonunda beklenen açıklama geldi, tarafını belli etti! 14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’nin üzerinde oy almayı başaran kimse olmadığı için seçimler 28 Mayıs’ta yeniden tekrarlanacak. Seçimlerin kazananına etki edecek Sinan Oğan’ın seçmeni tarafını belli etti!

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Seçimleri’nde Ak Parti grubu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük üstünlüğü sağlarken; cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkabilen olmadı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen seçimlerde en yüksek oy oranına sahip 2 aday 28 Mayıs’ta yeniden seçimlere gidecek. Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen seçimlerde kazanan Cumhurbaşkanı olacak.

ogan.png

GÖRÜŞMELERİ YAPTI

28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2. Tur seçimlerinden çok oyu adayın kazanacağı bilinirken seçimin kazananını ise Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın seçmeni belirleyecek. Geçtiğimiz hafta seçimlerde yüzde 5 oy almayı başaran Sinan Oğan Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı ile görüşmelerini tamamladı. Her iki ittifaka da istek ve şartlarını sunan Oğan, tarafını açıkladı!

sino.png

OĞAN HANGİ İTTFAK İLE ANLAŞMA SAĞLAYACAK

Günden güne siyaset gündemi daha heyecanlı bir hal alırken; Sinan Oğan’ın hangi ittifak ile anlaşma sağlayacağı merak konusu oldu. İki tarafla da görüşmelerini sağlayan Oğan değerlendirmelerini yaparak hangi tarafı destekleyeceğini Pazartesi günü açıklayacak.