Siyasi yasak ve hapis cezası isteniyor! Ekrem İmamoğlu hakim karşısında

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Büyükçekmece'de hakim karşısına çıkacak. İmamoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Siyasi yasak ve hapis cezası isteniyor! Ekrem İmamoğlu hakim karşısında

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden hakim karşısında. YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında hapis cezası ve siyasi yasak istenen Ekrem İmamoğlu aynı zamanda İhaleye fesat karıştırma davasında da yargılanıyor. Ekrem İmamoğlu’nun davası bugün Büyükçekmece Asliye Ceza mahkemesinde görülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine İhaleye fesat karıştırma suçlaması ile dava açılmıştı. YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle de yargılanan Ekrem İmamoğlu bugün Büyükçekmece Asliye Ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası talep ediliyor.

7 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede İmamoğlu dahil 7 kişi hakkında ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Aynı zamanda Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler için siyasi yasak talebi de bulunuyor.

DAVA ÖNCESİ İMAMOĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İhaleye fesat karıştırma suçlaması ile yargılanan Ekrem İmamoğlu bugün Büyükçekmece'de hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesinde Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu’nun duruşmaya katılmayacağını belirten Polat, “Duruşmaya ben katılacağım. Dosyada yargılanan başka isimlerde var. Muhtemelen onların avukatının birtakım talepleri olacaktır. Bizim de usulü birtakım taleplerimiz olacak” dedi.

YSK ÜYELERİNE HAKARETTEN SİYASİ YASAK ALMIŞTI

Diğer yandan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararına çarptırılmıştı. Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarından itirazı üzerine karar İstinaf mahkemesine gönderilmişti.