SON DAKİKA: ATA ittifakı dağıldı

SON DAKİKA HABERİ… Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayı ile giren ATA ittifakı resmen dağıldı. Az önce canlı yayında Ata ittifakı ortağı açıkladı.

SON DAKİKA: ATA ittifakı dağıldı

Seçimin ikinci turunda Ata ittifakı kimi destekleyecek sorusunun yanıtı meat'la beklenirken flaş bir gelişme yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Ata ittifakı ortağı Adalet Partisi genel başkanı Vecdet Öz, az önce bir açıklama yaparak ortaklığın tamamen dağıldığını duyurdu.

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sinan Oğan’ı aday gösteren Ata ittifakı, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için kararını henüz açıklamamıştı. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın kararı merakla beklenirken Ata ittifakı ortaklarından Adalet Partisi 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini duyurdu. Seçimlerin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklayan Adalet Partisi genel başkanı Vecdet Öz bugün canlı yayında yaptığı açıklamada Ata ittifakının resmen sona erdiğini duyurdu.

ata-ttifaki-1.jpg

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Seçimlerin ilk durumlar kendi adayları ile giren Ata ittifakının ortaklarından Adalet Partisi, dün yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini duyurmuştu. Ata ittifakının diğer ortakları ise henüz kararını vermedi. Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ Yarın AK Parti başkan vekili Numan Kurtulmuş ile bir araya gelecek. Bu görüşmeden çıkacak sonuç merakla beklenirken Adalet partisinden sürpriz bir açıklama geldi.

ATA İTTİFAKI RESMEN DAĞILDI

Adalet Partisi genel başkanı vecdet öz katıldığı bir canlı yayında Ata ittifakının resmen dağıldığını duyurdu. Vecdet Öz açıklamasında: "Seçime girdik. Seçim neticelendi. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı olmaz. Deriz ki; biz böyle düşünüyoruz. Şu anda ATA İttifakı'nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vermek oldu. Bu destek kararını kendisine ilettik. Bu demokratik bir hakkımızdır. Dolayısıyla seçmenlerimize biz böyle karar verdik diyoruz.” dedi.