SON DAKİKA HDP ve Yeşil Sol Parti 2. Tur kararını açıkladı

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi öncesinde HDP, 25 Mayıs 2023 tarihinde bir açıklama yapacağını ve 2. Tur ile ilgili kararı duyuracaklarını bildirmişti. HDP’nin açıklaması az önce geldi.

SON DAKİKA HDP ve Yeşil Sol Parti 2. Tur kararını açıkladı

HDP, 28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. Tur ile ilgili kararını duyurdu. Yapılan son dakika açıklamasında HDP’nin 2. Tur kararı yer aldı. 2. Tur seçimi ile ilgili kararı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan duyurdu. Buldan açıklamasında, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir., tek seçenek iktidarı değiştirmektir. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

ÖZDAĞ İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 2. Tur seçiminde destekleyecekleri adayın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklamasının ardından Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında 7 maddeden oluşan bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında HDP ve Yeşil Sol Parti'den bir son dakika açıklaması geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerini ve 2. Turdaki tutumlarını 25 Mayıs 2023 Perşembe günü kamuoyuyla paylaşacaklarını akataran HDP ve Yeşil Sol Parti, bugün kararını açıkladı.

HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI KAMERA KARŞISINA GEÇTİ

2. Tur kararını veren HDP ve Yeşil Sol Parti, bugün yapılan açıklamayla kararını kamuoyuyla paylaştı. HDP Eş Genel Başkanları, partilerinin kararını duyurmak üzere kameralar karşıısna geçti. Kmaeralar karşısına geçen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 28 Mayıs'taki 2. Tur seçimine vurgu yaptı ve şu ifadelere yer verdi; ''28 Mayıs'ta önümüzdeki yılları sonuçları itibariyle şekillendirecek bir seçime giriyoruz. 21 yıl boyunca aşama aşama tek adama bağlı bir sistem inşa edilen totaliter, mutlak iktidar yanlısı bir anlayış ve yapıyla karşı karşıyayız. İşte bu yüzden 28 Mayıs seçimi sisteme yönelik demokratik değişimden yana olanlarla bu tekçi rejimi sürdürmek isteyenler arasında bir referandum olma özelliğine sahiptir.' dedi.

son-dakika-hdp-ve-yesil-sol-parti-2-tur-kararini-acikladi.jpg

'SANDIĞA EKSİKSİZ GİDECEĞİZ'

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin 2. Tur kararını duyuran HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklamasına şu sözlerle devam etti; 'Bugünkü sistem karşısında birleşen milyonlarca oy, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok refah talebi içindir. Hedef ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onun temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük ilham kaynağımızdır. Israrla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla ve asla pes etmeyeceğiz.'