SON DAKİKA İYİ Parti 6’lı masadan kalkıyor denildi beklenen açıklama az önce geldi

14 Mayıs seçimleri gündemdeki yerini korurken yeni gündem ise 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçimleri. Şimdi tüm gözler 28 Mayıs’a çevrili. 14 Mayıs gününden bu yana sessizliğe bürünen İYİ Parti2den bugün merak edilen iddiaya yanıt geldi.

SON DAKİKA İYİ Parti 6’lı masadan kalkıyor denildi beklenen açıklama az önce geldi

İYİ Parti’nin ilk tur seçimlerinden sonra 6’lı masadan kalkacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken bu iddialar sonrasında gözlerin çevrildiği İYİ Parti’den açıklama geldi. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerden bu yana açıklama yapmayan İYİ Parti’den ittifaktan ayrılacaklarına dair iddiaların ardından beklenen açıklama geldi. Bugün basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, ikinci tur için çalışmaya devam ettiklerini söyledi ve yaptığı açıklamayla ayrılık iddialarının gerçeği yansıtmadığını gösterdi.

İYİ PARTİ İTTİFAKTAN AYRILACAK İDDİASI

Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılacağına dair iddialar son günlerde sık sık gündeme gelmeye başladı. 14 Mayıs Genel Seçimlerinden sonra İYİ Parti cephesinden herhangi bir açıklama gelmemesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir değerlendirmede bulunmaması İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılacağı, masadan kalkacağı iddialarını beraberinde getirmişti. Bu iddialar gündemde yer almaya devam ederken beklenen açıklama bugün geldi ve İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı görüldü.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı adaylarının 2. tur çalışmaları başlarken siyaset gündemi de bir hayli hareketlendi. 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimleri öncesinde gözlerin çevrildiği Memleket Partisi İttifakı ortaklarından İYİ Parti'den günler sonra beklenen açıklama geldi. Bugün basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur. 28 Mayıs yeni bir bakış açısının, yeni bir değerlendirmenin yapılacağı seçim olacaktır. Milletimizin Cumhur İttifakı'nı salt çoğunluğun üzerinde bir Milletvekili sayısına ulaştırdığını görüyoruz. İstediğimiz oy oranına ulaşamasak da oylarımızı koruduğumuz görülmektedir. Yol haritamızı kapsamlı bir şekilde belirleyeceğiz.' dedi.

son-dakika-iyi-parti-6-li-masadan-kalkiyor-denildi-beklenen-aciklama-az-once-geldi.jpg

'ÇALIŞMAYA DEVAM'

28 Mayıs'ta yapılacak olan 2. tur için de yorumda bulunan Zorlu, 'Önümüzdeki 11 günlük süreçte Cumhurbaşkanı seçimine odaklanacağız. 2. tur seçiminde Millet İttifakı kazanacaktır. 10 ay sonra gerçekleşecek mahalli idareler seçimine de hazırlanmaya başlayacağız parti olarak. Partimiz, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.' ifadelerine yer verdi.