SON DAKİKA Sinan Oğan kararını verdi! ATA ittifakı kimi destekleyecek belli oldu

Sinan Oğan kimi destekleyecek? Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Bu sorunun yanıtı milyonlarca seçmen tarafından merakla bekleniyor. ATA ittifakı kararını verdi. Sinan Oğan kimi destekleyecek sorusunun yanıtı belli oldu.

SON DAKİKA Sinan Oğan kararını verdi! ATA ittifakı kimi destekleyecek belli oldu

14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonuç çıkmadı. Yarışı Cumhurbaşkanı Erdoğan önde götürse de seçimler 2 tura kaldı. 2 tur öncesi en önemli Detay ise Sinan Oğan kimi destekleyecek sorusunun yanıtı oldu. Ata ittifakı cumhurbaşkanı adayı olan ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket eden Sinan Oğan seçimlerin sürpriz ismi olmuştu. %5'in üstünde oy alarak seçimlerde kilit isim haline gelen Sinan Oğan’ın 2. turda hangi adayı destekleyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Sinan Oğan kimi destekleyecek? Ata ittifakı hangi Cumhurbaşkanı adayını destekleyecek?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs tarihinde yapılmış, Cumhur ittifakı kadınları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millet ittifakı adına muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA ittifakı adına ise Sinan Oğan seçimlerde yarışmıştı. YSK kesintisi seçim sonuçlarına dün ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerde önde olsa da %50+1 alan aday olmadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. Seçimlerin ikinci turunda en yüksek oy alan iki adayı yarışacak nokta yani Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin ikinci turunda mücadele edecek adaylar olacak. Bu durumda seçimlerin sürpriz ismi olan ve %5 oy almayı Başaran Sinan Oğan’ın hangi adayı destekleyeceği merak konusu oldu. Peki, Sinan Oğan kimi destekleyecek? Ata ittifakı hangi Cumhurbaşkanı adayını destekleyecek? Sinan Oğan’ın 2. turda destekleyeceği aday açıklandı.

sinan-ogan-1.jpg

SİNAN OĞAN’IN ŞARTLARI NELER?

Ata ittifakı cumhurbaşkanı adayı olan ve 14 Mayıs seçimlerinin kilit ismi haline gelen Sinan Oğan’ın hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Bu konu ile ilgili konuşan Sinan o an, bazı şartları olduğunu ve bunu kabul eden adayı destekleyeceğini söylemişti. Peki, Sinan Oğan’ın şartları neler? Sinan Oğan destekleyeceği adaydan kabul etmesini beklediği şartların şu şekilde olduğunu duyurdu:

“- İlk şartımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleriyle ve bilimum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele bizim olmazsa olmazımızdır.

- İkinci şartımız sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Seçilmediğimiz için 1 sene diye dayatmanın manası yok. Biz seçilsek bizim takvimimiz 1 seneydi. Bunu bir takvime bağlamak gerekiyor.

- Üçüncü şartımız HDP ve HÜDA PAR'ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları. Dördüncü şartımız anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi gibi Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum.

- HÜDA PAR ayrı bir parti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkisi olacağını düşünmüyorum. HÜDA PAR'a görev vereceklerini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde HÜDA PAR ve HDP'nin olması abesle iştigal olur. Biz orada olmayız. Milletvekilliklerini iptal etme şansımız yok ama hükümette yer verilmesini önleme şansımız var. HÜDA PAR'lı veya HDP'li bakan olmasını istemem.

- HDP'nin Kürtleri tamamını temsil ettiğini düşünmüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben niye karşı olayım? Seçmen parlamentoda şu partiden yapıp cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu'ndan yana yaptıysa niye karşı olayım.

- Bizim burada ortaya koyduğumuz şart daha reel gerçeklere dayanıyor. Bizim temel felsefemiz artık Türk siyasetinde bir paradigmayı değiştireceğiz. HDP ve HÜDA PAR'ın kilit olma arzusunu biz kıracağız diyorduk, bunu gerçekleştirdik. HDP ve HÜDA PAR Türk siyasetinde kendini kilit rolde göremiyor. HDP veya HÜDA PAR'ın siyaseti kilitlemediği, Cumhur İttifakı veya Millet İttfiakı'na şantaj yapamadığı bir ortam bizim için hedeflere varılmıştır. Yarın öbür gün biz Millet İttifakı'na destek verirsek, o yapının içerisine girersek hükümet içerisinde HDP'li bakan görmek istemem. HDP'li bakanla yan yana oturmam.

- HDP, PKK ile arasına mesafeye koyamayan bir uzantıdır. HDP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olarak görüyorum. Diğer türlüsü terör örgütü olarak görüyorum anlamına gelir.

- (Her iki ittifak da şartları kabul ederse) Tabanımızın eğilimlerini devreye girer. Bizim desteğimiz, desteklediğimiz tarafı güçlendirir. Bizim dışımızda da seçim kazanılabilir. 8 milyona yakın oy vermeyen kitle var. Bizim desteğimiz o kitleyi destekler. 60'lara yakın oyla iktidar olmak güçlü bir hükümet demektir.

- Ben Türk milliyetçisiyim, Cumhur İttifakı kendisini Türk milliyetçisi bir ittifak olarak addediyorsa bundan mutluluk duyarım, demek ki öyleyiz. Ben Türk milliyetçisiyim, ben de bir değişiklik yok. Bu seçimde de Türk milletçisi tavrımı öne çıkarıp kampanyamı yürüttüm.”

sinan-ogan-2.jpg

SİNAN OĞAN 2.TURDA KİMİ DESTEKLEYECEK

Şimdi milyonlarca seçmenin aklında aynı soru var. Sinan Oğan 2. turda hangi adayı destekleyecek? Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 2 tur hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Dün Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ bir görüşme gerçekleştirirken Sinan Oğan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir araya geldi. Kritik görüşmelerin ardından yapılan açıklamada Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın birlikte değerlendirme yapacakları ve kararlarını bu şekilde verilecekleri bildirildi.

Ancak sosyal medyada dolaşan iddialara göre Ata ittifakı bu seçimde tarafsız kalacak ve seçmenlerinin istediği partiye oy vermelerini isteyecek. Kesin açıklamanın ise bugün yapılması bekleniyor.