Süleyman Soylu İBB Başkan adayı olacak mısınız sorusunu yanıtladı

Yerel Seçimler yaklaşırken gözler partilerin 3 büyükşehir için açıklayacağı başkan adaylarına çevrildi. AK Parti ve CHP’nin belediye başkan adayları merakla beklenirken özellikle de İstanbul için AK Parti’nin adayı kim olacak merak ediliyor.

Süleyman Soylu İBB Başkan adayı olacak mısınız sorusunu yanıtladı

2024 Yerel Seçimleri Mart ayında yapılacak. Genel Seçimlerin ardından gündem Yerel Seçimler olurken özellikle de 3 büyükşehir Ankara, İstanbul ve Ankara’da hangi isimlerin belediye başkan adayı olacağı merak ediliyor. AK Parti ve CHP’nin 3 büyükşehir için çıkaracağı belediye başkan adayları merak konusu olurken İstanbul’da mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkarılacak aday da merak ediliyor. Bilindiği gibi İBB Başkanı İmamoğlu yeniden aday olacağını açıklamıştı.

ESKİ BAKAN SOYLU’DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden İBB Başkan adayı olacağını duyurmuştu. Şimdi gözler AK Parti’nin İBB Başkan adayına çevrildi. AK Parti’de İBB Başkan adaylığı için adı geçen adaylar arasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismi de yer alıyor. Soylu’nun İstanbul’a aday olacağına dair iddialar gündemde yer almaya devam ederken eski bakan kendisine yöneltilen ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt verdi. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’dan bu soruya şöyle yanıt geldi:
‘Öyle bir şey düşünmedim, düşünmüyorum, düşünmeyeceğim. Partimizin belirleyeceği İstanbul adayı için hep beraber çalışmamız ve İstanbul’u geri almamız lazım.’

suleyman-soylu-ibb-baskan-adayi-olacak-misiniz-sorusunu-yanitladi.jpg

‘YEREL SEÇİM TARİHİ BİR SEÇİMDİR’

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Milletvekilleri Toplantısı’na katılan eski İçişleri bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, gündemdeki adaylık iddiaları ile ilgili de konuştu. Yaklaşan yerel seçimler ve hakkındaki adaylık iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Soylu, ‘Yerel Seçim, tarihi bir seçimdir. İstanbul’u Cumhur İttifakı kazanacak. Ben de elimden gelen maksimum çabayı sarf edeceğim. Adaylık diye bir şey düşünmedim, düşünmüyorum, düşünmeyeceğim. Partimizin belirleyeceği İstanbul adayı için hep beraber çalışmamız ve İstanbul’u geri almamız lazım.’ dedi.