Tanju Özcan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapıp yerine geçmesi gereken ismi açıkladı

Türkiye’nin gündemi 28 Mayıs 2. Tur seçimleri. 81 ilde vatandaşlar 23 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için tekrar sandığa gitti. Seçim sonuçlarının ardından açıklamalar peş peşe gelirken siyasetin gündemi de hareketlendi.

Tanju Özcan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapıp yerine geçmesi gereken ismi açıkladı

28 Mayıs 2. Tur seçim sonuçlarının ardından siyasetin gündemi alev alev. Seçimin 2. Turundan galip çıkan ve yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajları gelmeye devam ederken seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepkiler yükseldi. Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun yerine gelmesi gerektiğini düşündüğü ismi de açıkça belirtti. Tanju Özcan’ın istifa çağrısı yaptığı paylaşımı kısa sürede gündeme oturdu.

‘LÜTFEN BIRAKIN’

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin sonuçlarının ardından seçimi kaybeden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki geldi. Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren ve istifaya davet edenlerden biri de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Kılıçdaroğlu’nun partisinin genel merkezinde yaptığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Ben mi yanlış anladım? Sayın Kılıçdaroğlu devam mı dedi? İstediğin gibi muhalefeti organize ettin. Kendini aday ilan ettirdin! İstemeyenler de bağrına taş basıp destekledi! Ama yeter. Lütfen bırakın, torunlarınızı sevin. 13 yıldır umut verdiniz. Bizi bu adama mahkum ettiniz. Lütfen şu koltuk sevdalısı, gücünü sizden alan zavallılara kalkan olmayın. Onurunuzla, gururunuzla istifa ediniz. Kazananlara bırakın.’ ifadelerine yer verdi.

tanju-ozcan-kilicdarogluna-istifa-cagrisi-yapip-yerine-gecmesi-gereken-ismi-acikladi.jpg

EKREM İMAMOĞLU VURGUSU

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na emekleri için teşekkür eden ve CHP liderine istifa çağrısı yapan Özcan, seçim süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve şu yoruma yer verdi; ‘kendisini yanıltan, özellikle ilk turda yanlış yönlendiren, o gitsin de biz gelelim diyen 3-5 zavallı, kendi menfaatlerini, ülke menfaatlerinin önüne koyan, yakın çevresindeki yalaka takım kaybetmiş ve ettirmiştir. Tarihi çağrımdır; Sayın İmamoğlu derhal CHP’nin başına geçmelidir. Nokta.’

tanju-ozcan-kilicdarogluna-istifa-cagrisi-yapip-yerine-gecmesi-gereken-ismi-acikladi-003.jpg

tanju-ozcan-kilicdarogluna-istifa-cagrisi-yapip-yerine-gecmesi-gereken-ismi-acikladi-002.jpg