Tansiyon yüksek! Muharrem İnce’nin Babacan ve Davutoğlu’nu ittifaktan çıkarın teklifi Davutoğlu’nu küplere bindirdi

2023 seçimlerine çok az bir süre kalırken siyasette tansiyon bir hayli yüksek. Cumhurbaşkanı adayları hem meydanlarda hem de canlı yayınlarda açıklamalarına devam ederken siyasi atışmalar da sürüyor. Son olarak İnce’den gelen bir çıkış gündemde.

Tansiyon yüksek! Muharrem İnce’nin Babacan ve Davutoğlu’nu ittifaktan çıkarın teklifi Davutoğlu’nu küplere bindirdi

Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde siyasetin gündemine yerleşen bir çıkışta bulunmuş ve CHP’ye Davutoğlu ve Babacan’ı ittifaktan çıkarması halinde destek vereceğini söylemişti. Muharrem İnce’nin seçime günler kala gelen bu çıkışına ismi bizzat geçen Ahmet Davutoğlu’ndan tepki geldi. Davutoğlu, ‘Zavallı sözler’ ifadeleriyle İnce’ye tepki gösterdi.

MUHARREM İNCE’DEN DAVUTOĞLU VE BABACAN ÇIKIŞI

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerdeki çıkışıyla siyaset gündemini hareketlendirdi. CHP’ye bir teklifte bulunan İnce, ‘Babacan ve Davutoğlu’nu ittifaktan çıkarın o zaman destek vereceğim’ demişti. İnce’nin seçimlere günler kala gelen bu çağrısı dikkat çekmiş ve siyaset gündemine oturmuştu. Benim meselem memleket diyen İnce, ‘Yüzde 1 oyu bile olmayan DEVA ve Gelecek Partilerini kenara bırakın, kayıtsız destek vereceğim. Benim meselem memleket. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ya da bakanlık falan istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum.’ demişti.

tansiyon-yuksek-muharrem-ince-nin-davutoglu-ve-babacan-i-ittifaktan-cikarin-teklifi-davutoglu-nu-kuplere-bindirdi.jpg

CHP’DEN YANIT GELDİ

Muharrem İnce’nin yaptığı bu teklife CHP’den yanıt geldi. Konuk olduğu canlı yayında Muharrem İnce’nin bu çıkışını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ‘Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslınsa sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Sizinle bizim istediğimiz şey eğer Cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz. Biz milletin her sesinin Meclis’te yankılanmasını istiyoruz.’ ifadelerini kullandı.

tansiyon-yuksek-muharrem-ince-nin-davutoglu-ve-babacan-i-ittifaktan-cikarin-teklifi-davutoglu-nu-kuplere-bindirdi-001.jpg

DAVUTOĞLU’NDAN İNCE’YE TEPKİ

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamasında bizzat adı geçen Millet İttifakı ortaklarından Gelecek Partisi’nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan İnce’ye tepki geldi. Konuk olduğu canlı yayında İnce’ye bu sözlerinden dolayı tepkisini dile getiren Davutoğlu, ‘Zavallı sözler’ ifadelerini kullanarak sert eleştirilerde bulundu. Siyasette tansiyonun yüksek olduğu dönemde İnce’ye yaptığı tekliften dolayı tepki gösteren Davutoğlu, ‘Muharrem İnce Erdoğan’dan iyi ders alıyor. Siyasi nezaketsizliği Erdoğan’la yarışıyor. Gayet yakışıyorlar birbirlerine. Yan yana dursalar iyi bir ekip olurlar.’ dedi.