TBMM’de yeni dönem başlıyor! 28. Dönem Milletvekilleri bugün yemin edecek

14 Mayıs’ta yapılan seçimin ardından YSK’nın kesin sonuçları açıklamasıyla TBMM’de 28. Dönem Milletvekilleri’nin yemin töreni için gözler Meclis’e çevrildi. Milletvekilleri bugün sırayla yemin edecek.

TBMM’de yeni dönem başlıyor! 28. Dönem Milletvekilleri bugün yemin edecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yönetiminde gerçekleştirilecek ilk oturumda 28. Dönem Milletvekilleri sırayla yemin edecek. Meclis’te 28. yasama dönemi başlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Meclis’in açılışına katılacağı ve Milletvekillerinin yemin törenini kendisi için ayrılan locadan takip edeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni yarın gerçekleşecek.

İLK OTURUMU MHP LİDERİ BAHÇELİ YÖNETECEK

TBMM’de 18. yasama dönemi başlıyor. Meclis’in ilk oturumunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetecek. Bahçeli’nin başkanlık yapacağı ilk oturumda 14 Mayıs’ta seçilen Milletvekilleri sırayla yeminlerini edecek. En yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yeni yasama döneminin ilk birleşimini yönetecek olan Bahçeli’nin başkanlık koltuğunda oturacağı ilk birleşim bugün saat 14.00’te başlayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA LOCADAN TAKİP EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Meclis’in açılışına katılacağı ve kendisine ayrılan locadan takip edeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni ise yarın yapılacak. TBMM’nin yeni yasama döneminin ilk birleşiminde ilk olarak Geçici TBMM Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli yemin edecek. Daha sonra alfabetik sıralamaya göre Milletvekilleri kürsüye çıkacak ve yemin edecek. TBMM’deki Milletvekili yemin töreninin bu gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Ayrıca Meclis’te Milletvekillerinin kayıt işlemlerinin de devam edeceği öğrenildi.