Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu desteklemesine AK Parti’den ilk yorum

Siyaset gündemi 28 Mayıs 2. Tur seçimlerini konuşmaya devam ederken 28 Mayıs’a günler kala Zafer Partisi de kararını verdi. Bugün açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2. Tur seçimleri için Kılıçdaroğlu dedi.

Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu desteklemesine AK Parti’den ilk yorum

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bugün Zafer Partisi Genel Merkezi önünde yaptığı son dakika açıklaması siyaset gündemini yeniden hareketlendirdi. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ’ın bu açıklamasının ardından siyasetin gündemi bir kez daha hareketlendi. Özdağ’ın 2. Tur açıklamasına AK Parti’den de ilk yorum geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özdağ’ın Kılıçdaroğlu için yaptığı destek açıklamasını yorumladı. İşte detaylar…

ZAFER PARTİSİ 2. TUR İÇİN KARARINI VERDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün saat 10.30 sularında Millert İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İki liderin görüşmesi sonrasında beklenen açıklama geldi. Zafer Partisi Genel Merkezi önünde ortak açıklama yapan iki lider anlaştıklarını duyurdu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘Kemal Bey ile görüştük. Sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak 2. Turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz.’ dedi.

umit-ozdag-in-kilicdaroglu-nu-desteklemesine-ak-parti-den-ilk-yorum-001.jpg

AK PARTİ’DEN İLK YORUM GELDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın partisiyle birlikte aldığı 2. Tur kararına AK Parti’den de ilk yorum geldi. Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğine dair yaptığı açıklamanın ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten konuya dair bir yorum geldi. Çelik, TRT Haber’de yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; ‘Kılıçdaroğlu’nun ne kadar tutarsız bir siyasi hamlesi olduğunu gösteriyor. Kılıçdaroğlu adaylığının ne kadar zeminsiz olduğunu ilan etti. Kılıçdaroğlu, HDP’ye mi, Zafer Partisi’ne mi yalan söylüyor, netleşmesi gerekiyor. Neredeyse Avrupa’daki aşırı sağcılarla eşit çizgide açıklama yapıyor. Bu kadar savrulmayı kimse beklemiyordu.’

umit-ozdag-in-kilicdaroglu-nu-desteklemesine-ak-parti-den-ilk-yorum.jpg

10 MİLYON DAHA MÜLTECİ GELECEK İDDİASINA YANIT

2. tur için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın destek açıklamasına da değinen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Sinan Bey’in oy aldığı vatandaşlar terörle mücadele ve Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü konusunda hassaslar. Oy aldığınız kitlenin sosyolojisine uygun siyaset yaparsınız. Sinan Bey’in Cumhurbaşkanımızla görüşmesinden terörle mücadeleden taviz verilmeyecek. Kılıçdaroğlu, 10 milyon daha mülteci gelecek diyor, böyle bir şey söz konusu değil.’ dedi.