Vatan Partisi, Emin Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulundu

Vatan Partisi Hukuk Bürosu, Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan’ın hakkında, 3 Mart 2021 tarihli köşe yazısında yer alan yalan ve iftiralardan dolayısıyla suç duyurusunda bulundu.

Vatan Partisi, Emin Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulundu

Başvurusu sonrası açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Bürosu Başkanı Av. Nusret Senem “Emin Çölaşan’ın attığı iftiraları kabul etmek mümkün değil. Vatan Partisi 50 yıllık geçmişinde  kendi başını kendi omuzları üzerinde taşımış ve başı dik bir mücadele yürüterek bugünlere gelmiştir. Kimseye boyun eğmemiştir. Başvurumuzu yaptık, savcılığın açacağı davayla da Sayın Çölaşan ve Sözcü gazetesi ile yargı önünde hesaplaşacağız. İftiralarının hesaplarını verecekler.” dedi.

"CEVABI KÖŞESİNDE YAYINLAMADI"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yayınlaması için Sözcü gazetesine ve Emin Çölaşan’a gönderdiği cevap metni yayınlamadı. Açıklamasında buna da değinen Nusret Senem “Genel Başkanımız Emin Çölaşan’a bir fırsat tanıdı. Kendisine köşesinde yayınlaması için bir yazı gönderdi fakat o yazıyı yayınlamaya yüreği yetmedi, yayınlamadı. Çünkü iftiralarının farkında. Bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığı anlaşılıyor. Bu kastı nedeniyle yargı önünde hesabını soracağız.” diye konuştu.

Karalama, aşağılama, yalan ve iftira gerekçesiyle hazırlanan şikayet dilekçesinde, 

“Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, 03 Mart 2021 ve 05 Mart 2021 tarihli köşe yazılarında Vatan Partisi’nin manevi kişiliğine, kamuoyundaki saygınlığına ve 40 yıldır yürüttüğü başı dik mücadelesine karalama, aşağılama iftira ve yalanlarla saldırıda bulunmuştur. 03 Mart 2021 tarihli “Vatan Partisi Digitürk’te” başlıklı yazıdaki iddialarını, 05 Mart 2021 tarihli yazısında bir kez daha tekrarlamış ve halk nazarında Vatan Partisi’nin itibarına, saygınlığına, yürüttüğü mücadeleye kara çalmak, iftiralar ve yalanlarla küçük düşürmek yolunda ısrarcı olduğunu ortaya koymuştur” denildi.

TCK’nın 125. maddesi uyarınca “hakaret” ile TCK 267. maddesindeki “iftira” suçunun unsurlarını içermesi gerekçesiyle, Emin Çölaşan hakkında soruşturma açılarak, cezalandırılmasını talep edildi.