Vatan Partisi: Yabancı fonlar yasaklansın!

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Buralı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından ilan edilen, Türkiye’deki “sivil toplum” kuruluşlarına para dağıtılacağı haberine dikkat çekti ve yasayla yabancı fonların yasaklanmasını talep etti.

Vatan Partisi: Yabancı fonlar yasaklansın!

Özgür Bursalı şöyle dedi:

"ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 26 Kasım günü internet sitesinde Türkiye’nin güvenliği açısından son derece uyarıcı bir ilan yayınladı. Büyükelçilik sitesinde, ABD’nin 'demokrasiyi güçlendirme', 'Türk-Amerikan ilişkilerini geliştirme' gibi başlıklarda sivil toplum kuruluşlarına, medyaya, derneklere, vakıflara ve bireylere 5 bin ila 50 bin Dolar arasında hibe programı başlattığı duyuruldu."

“YARATICI YIKICILIK” PARASI

Amerika’nın ve diğer Atlantik güçlerinin, Yugoslavya başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinde, Ukrayna’da, Gürcistan’da, Ermenistan’da 'turuncu kalkışmalar'la, ya da 'Yaratıcı Yıkıcılık' dedikleri iç çatışma ve kargaşa faaliyetlerini bu hibelerle finanse etmektedir."

“BIDEN TAYFASI”NIN ABD PROJESİNDEKİ GÖREVİ

"Şimdi Türkiye’de ilan edilen bu hibe fonu, ABD’nin RAND Corporation raporuyla ilan ettiği, içeride Kılıçdaroğlu-Akşener-Davutoğlu-Babacan’dan oluşan “Biden Tayfası” ile Erdoğan iktidarını devirme projesinin sivil toplum ve medya ayağıdır.

ABD bir hayır kurumu değildir. Amerikan parası da yardım akçesi değildir. Bu fonların amacı açıktır. Bunlar, yalnızca Amerika’nın yıkıcı çıkarları doğrultusunda verilmektedir. Dolayısıyla bu sözde hibe programı, Amerikan Dolarıyla açılmış bir onursuzluk ihalesidir."

HİÇBİR TÜRK KURLUŞU AMERİKANPARASINA ONURUNU SATMAZ!

"Görev Vakfı’nın bütün kurumlarıyla yaptığı “bu parayı reddedin” çağrısı, onurumuza ve namusumuza sahip çıkma çağrısıdır. Biz de aynı çağrıyı yapıyoruz. Bu çağrı tüm Türkiye için geçerlidir.  Hiçbir Türk derneği, Türk vakfı, Türk kuruluşu ve Türk vatandaşı, Amerikan parasına onurunu satmaz, satmamalıdır.

Dünyanın en büyük özgürlük ve demokrasi düşmanıyla girdikleri bu akçeli ilişkiyi türlü 'demokratik' kılıflar ve süslerle örtmeye kalkacaklardır. Oysa gizledikleri ve süsledikleri, vicdanlarına ve bilinçlerine vurulmuş olan Amerikan zinciridir.

ABD EKMEĞİNİ YİYEN, ABD KILICINI SALLAR

ABD’nin Türkiye’deki sadece bir LGBT derneğine 22 milyon dolar yardım yaptığını İçişleri Bakanlığı yakın tarihte açıkladı.

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin duvarları, Türkiye’ye karşı operasyonların reklam panosuna dönüşmüştür. ABD’nin ekmeğini yedikleri için yayınlarıyla da ABD’nin kılıcını sallamaktadırlar."

Bilindiği gibi, yürürlükteki Anayasamızın 69. Maddesinde yer alan; 'Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyruğu olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partiler temelli olarak kapatılır' hükmü yer almaktadır. Siyasi partiler için getirilen bu yasaklama, sendika, dernek, gazete, televizyon ve diğer sosyal medya kuruluşları için de fazlasıyla geçerlidir."

VATAN PARTİSİ’NİN YASA ÖNERİSİ

"Bu kapsamda; başta 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 21. maddesi, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 28. maddesi olmak üzere, diğer kanunlar ve ilgili yönetmeliklerdeki buna cevaz veren hükümler kaldırılarak, genel bir düzenleme yapılmalıdır.

Yabancı devletler, kuruluşlar ve kişilerden maddi yardım alınamayacağına ilişkin değerli avukatlarımız Sayın Nusret Senem ve Sayın Mehmet Cengiz’in hazırladıkları yasa önerimiz şudur:

'Dernekler, sendikalar, oda ve meslek kuruluşları, basın ve medya kuruluşları ile kişi, grup ve platformlar, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyruğu olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alamazlar. Alanlar hakkında cezai işlem uygulanır. Maddi yardım alan kuruluşlar kapatılır. Alınan maddi yardıma el konulur. Mevzuat ve yönetmeliklerde buna aykırı olan hükümler kaldırılmıştır.'

Bu düzenlemenin zamanı gelmiştir. Türkiye, dört cephede ABD’yle savaşırken, içerideki sivil savaş aygıtlarının yıkıcı faaliyetlerine göz yumulamaz. Cephede Mehmetçiğe diş geçiremeyenler, cephe gerisinde kargaşa çıkaramaz. Buna izin verilemez. Amerikan parası alma onursuzluğu yasaklanmalıdır."