Yeşil Sol Parti ve HDP kayyum tepkisiyle gündemde! Yarın açıklama yapacaklar

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 2. Tur seçimleri öncesinde siyasetin gündemi de seçim olmaya devam ediyor. Sinan Oğan’ın 2. Tur kararını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Ümit Özdağ da 2. Turda destekleyeceği ismi bugün açıkladı.

Yeşil Sol Parti ve HDP kayyum tepkisiyle gündemde! Yarın açıklama yapacaklar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ’ın 2. Tur kararının ardından siyaset gündemi yeniden hareketlendi. Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasının ardından Yeşil Sol Parti ve HDP’den yazılı bir açıklama geldi.

YEŞİL SOL PARTİ VE HDP’DEN KAYYUM TEPKİSİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin 2. Turunda Memleket Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ’ın bu açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında 7 maddeden oluşan bir protokol imzalandı. Söz konusu protokolün 4. Maddesinde yer alan kayyum uygulamasının devam etmesine yönelik karara Yeşil Sol Parti ve HDP’den tepki geldi.

yesil-sol-partive-hdp-kayyum-tepkisiyle-gundemde-yarin-aciklama-yapacaklar.jpg

YEŞİL SOL PARTİ VE HDP’DEN YAZILI AÇIKLAMA

Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan 7 maddelik protokolün ardından söz konusu protokoldeki 4. Maddeye dikkat çeken Yeşil Sol Parti ve HDP, yazılı bir açıklama yaptı. Yeşil Sol Parri ve HDP’den gelen ‘kayyum’ vurgulu yazılı açıklamada, ‘Kayyum atamaları demokrasi ve hukuk açısından kabul edilemez ve bu konudaki yaklaşımımız değişmezdir. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı protokoldeki gibi bu belirlemeler, evrensel demokratik ilkelere aykırıdır. Seçimlerdeki tutumumuzu yarın açıklayacağız.’ ifadelerine yer verdi.

yesil-sol-partive-hdp-kayyum-tepkisiyle-gundemde-yarin-aciklama-yapacaklar-001.jpg

PROTOKOLÜN 4. MADDESİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan 7 maddelik protokolün 4. Maddesi şöyle;

‘Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.’